Referent in cadrul APIA Braila, trimis in judecata pentru tentativa de fraudare a fondurilor europene

Cele mai citite

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a unui referent in cadrul APIA Braila – Centrul Local Ciresu, la data comiterii faptei, Bitica Hangiu, pentru tentativa de fraudare a fondurilor europene.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, in sarcina inculpatei s-a retinut tentativa la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor si tentativa la infractiunea de inselaciune.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in 26 mai 2008, inculpata Hagiu, avand acces la sistemul informatic al APIA, a inregistrat in evidentele centrului la care era angajat, in numele socrului sau, o cerere pentru suplimentarea suprafetei agricole pentru acordarea de subventii din fonduri europene in conditiile in care titularul cererii nu avea niciun drept de folosinta asupra terenului suplimentar.
„Inculpata a inserat date inexacte la dosarul respectiv pentru ca socrul sau sa incaseze pe nedrept suma totala de peste 12.000 lei provenita din bugetul Uniunii Europene si din bugetul national. Acesti bani nu au mai fost acordati, deoarece functionarii APIA au sesizat aceste nereguli”, precizeaza DNA.
Dosarul a fost inaintat spre solutionare la Judecatoria Braila.

Ultimele articole

Braila – Femeie urmarita de autoritatile italiene, retinuta in urma unei descinderi

O braileanca, data in urmarire de autoritatile italiene pentru comiterea infractiunii de amenintare, a fost prinsa vineri, in urma...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ