Referendumul de schimbare a statutului oraşului Voluntari, supus atenţiei MAI

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

florentin-pandeleOportunitatea organizării unui referendum pe tema transformării oraşului Voluntari în al 7- lea sector al Capitalei va fi analizată şi de Ministerul Administraţiei şi Internelor, care-şi va exprima un punct de vedere, a declarat, recent, prefectul judeţului Ilfov, Valentin Delcea.
În acest sens, prefectul Delcea a transmis o adresă MAI, considerând că obiectul referendumului presupune o modificare a limitelor teritoriale ale judeţului, dar şi ale Capitalei, „caz în care s-ar impune organizarea mai multor referendumuri la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale ale căror limite se modifică: judeţ şi municipiu“.
Consiliul Local Voluntari a aprobat, în şedinţa din 5 octombrie, organizarea unui referendum pe 22 noiembrie (concomitent cu alegerile prezidenţiale) în vederea consultării cetăţenilor în legătură cu modificarea delimitării teritoriale a oraşului şi transformarea acestuia în sectorul 7 al Capitalei.
Alăturarea localităţii Voluntari celorlalte şase sectoare ale Capitalei ar duce, în opinia edilului şef al localităţii, Florentin Costel Pandele, la o dezvoltare a acesteia în mod unitar.
„Amplasamentul oraşului Voluntari oferă acces la oportunităţile urbane ale Capitalei. În prezent, oraşul constituie destinaţia prioritară a unor zone rezidenţiale inclusiv de lux, dar şi pentru multe sedii de firme. (…) Totodată, Voluntari este cea mai mare localitate a judeţului Ilfov, fiind un caz particular din punct de vedere al populaţiei: sunt înregistraţi 31.000 de cetăţeni, dar, în realitate, în Voluntari, locuiesc peste 80.000. (…) Avantajele de a fi cel de-al 7-lea sector al Capitalei nu sunt deloc puţine: dezvoltarea infrastructurii, promovarea unor proiecte comune de dezvoltare integrată, atragerea de investiţii şi fonduri structurale, diminuarea disproporţiilor legate de transportul în comun“, sunt câteva dintre argumentele sale pentru demersul pe care îl face. Ideea unei zone metropolitane a fost mult dezbătută, în ultimul timp, atât de edilii Capitalei, cât şi de unii oameni politici. Primul proiect al zonei metropolitane s-a născut în 1998, dar a fost trecut pe un plan secund, a reapărut în 2002, a stârnit controverse în 2005. A treia variantă a proiectului de lege privind Zona Metropolitană se rezumă, în prima fază, la Bucureşti şi Judeţul Ilfov. (Sursa: AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img