Reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in orasul Tandarei, judetul Ialomita

Cele mai citite

Autoritatile au in vedere reabilitatea sistemului de alimentare cu apa
Autoritatile au in vedere reabilitatea sistemului de alimentare cu apa

Potrivit directorului ADR SUD Muntenia, Liviu Musat, Consiliul Local Tandarei a implementat proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in orasul Tandarei, judetul Ialomita“, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul PHARE 2005 „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu“. Implementarea proiectului a inceput in data de 1 martie 2008 si s-a finalizat in 30 noiembrie 2010.

Proiectul, in valoare de 1,121,858.15 euro, a avut ca scop solutionarea problemelor legate de reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in orasul Tandarei, judetul Ialomita, prin implementarea prevederilor legislatiei nationale si a directivelor europene in domeniul reabilitarii si modernizarii cu apa. Prezentul proiect reprezinta o noua faza a procesului investitional initiat de autoritatile locale ale orasului Tandarei, care a inceput in 2001 cu implementarea a doua proiecte de infrastructura. Acestea vizeaza reteaua de alimentare cu gaz in Tandarei si implementarea sistemului de management integrat al deseurilor in zona de est a judetului Ialomita. Proiectul de fata reprezinta unul dintre efectele multiplicatoare ale celorlalte doua investitii si va genera noi efecte multiplicatoare, cu efect benefic asupra orasului Tandarei si a judetului Ialomita.

[pullquote]Reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in orasul Tandarei, judetul Ialomita, va fi facuta cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul PHARE 2005[/pullquote]

Managementul integrat al deseurilor menajere, in 11 localitati din Ialomita

Liviu Musat a mai precizat ca si Consiliul Local Dridu a derulat, incepand cu martie 2008 si pana la 30 noiembrie a.c., proiectul „Managementul integrat al deseurilor menajere in localitatile Dridu, Fierbinti, Adancata, Moldoveni, Jilavele, Maia, Brazii, Rosiori, Dragoiesti, Movilita, Sinesti – judetul Ialomita“, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene. In urma implementarii acestui proiect, in valoare totala de 1.110.769,00 euro, au fost realizate: construirea a 11 platforme de compost in localitatile Dridu, Fierbinti, Adancata, Moldoveni, Jilavele, Maia, Brazii, Rosiori, Dragoiesti, Movilita, Sinesti; amenajarea a 55 de puncte de pre-colectare situate pe domeniul public si crearea unui serviciu de salubritate adecvat gestionarii integrate a deseurilor pentru cele 11 localitati.

Marga Nicolae

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie