Război în Parlament. Foştii „parteneri“ la guvernare se acuză de abuzuri

Data:

anastaseparlamentcoalitiegeoanaTrecerea PSD în opoziţie a dus la un conflict de proporţii în Parlament
Ruperea coaliţiei dintre social democraţi şi democrat liberali a determinat, inevitabil, schimbări majore pe scena politică, înlocuiri urgente în administraţia publică locală, dar, mai ales, un ,„cutremur“ în Parlament. Acum că „parteneriatul“ s-a încheiat, foştii protagonişti ai coaliţiei la guvernare nu contenesc să se acuze de abuzuri în funcţie, în binecunuscutul stil al aruncării pisicii moarte dintr-o curte în cealaltă, de către politicienii noştri ,„nepătaţi“ ca… nişte căţeluşi dalmaţieni. Schimbările au apărut încă din primele clipe ale pronunţării „divorţului“ dintre foştii parteneri, semn că echilibrul fusese păstrat oricum cu foarte mare dificultate. Ei, mă rog, şi dacă tot s-a rupt căruţa, de ce să nu-i  schimbăm imediat pe cei care ţin hăţurile, s-au gândit cei care au rămas, singuri-singurei, la guvernare, astfel că au fost operate, peste noapte, înlocuiri de prefecţi sau ale altor şefi de instituţii publice locale, care nu erau pe „harta portocalie“. Pe departe însă, cel mai zgomotos efect al trecerii PSD în opoziţie, şi a schimbării, implicit, a raportului de forţe din Parlament, este „meciul“ dintre preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi cel al Senatului, Mircea Geoană. Ce să-i faci, dom’ne, acum că foştii „parteneri“ s-au „luminat“ dintr-o dată cu cine au de-a face şi se acuză reciproc de… abuzuri. Păi să te ţii…

Deputaţii PSD şi PNL s-au „aliat“ şi au cerut suspendarea Robertei Anastase din funcţie, pentru abuz în serviciu

Problemele au început odată cu şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, din această săptămână, în care a fost discutat raportul Udrea. Social-democraţii şi liberalii şi-au „amintit“ că pot fi parteneri, acum că şi unii, şi alţii, au un duşman comun, respectiv PD-L-ul (mă rog, până la proxima oportunitate de împărţire a ciolanului) şi şi-au îndreptat tirul acuzaţiilor către şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Aceasta a fost acuzată de abuz în funcţie şi necunoaşterea regulamentului de organizare a instituţiei, fiind ameninţată cu suspendarea din funcţie, pe o perioadă de 30 de zile. Deputaţii din opoziţie, între care, de acum şi social-democraţii, au considerat-o vinovată pe Roberta Anastase pentru modul de desfăşurare a şedinţei de plen de marţi, 6 octombrie, fiind nemulţumiţi de faptul că aceasta i-a permis ministrului Turismului, Elena Udrea, să ţină un discurs care a depăşit timpul alocat reprezentanţilor PD-L şi spaţiul rezervat dezbaterilor pe marginea raportului comisiei de anchetă. Astfel, liberalii şi social-democraţii s-au „aliat“, anunţând că vor depune plângere la comisia juridică a Camerei Deputaţilor, solicitând suspendarea şefei acestui for legislativ pentru abuz în funcţie şi necunoaşterea regulamentului de organizare a instituţiei.

Roberta Anastase: <<Solicitarea de suspendare are un puternic substrat politic şi îi ajută pe deputaţii din Opoziţie să-şi menţină „privilegiile“>>

Replicile, precum şi acuzaţiile de abuz, nu au întârziat să apară nici dinspre tabăra portocalie după acest scandal de proporţii din Camera Deputaţilor. Preşedintele PD-L Prahova, Roberta Anastase, a declarat pentru presa centrală că <<solicitarea de suspendare are un puternic substrat politic şi îi ajută pe deputaţii din ooziţie să-şi menţină „privilegiile“.>>

Şi Geoană a fost acuzat de… abuz

Şefa Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că şi ,,democrat-liberalii vor depune, o plângere la Senat împotriva preşedintelui acestei instituţii, Mircea Geoană, pentru abuz în funcţie“. Contactată telefonic pentru a ne preciza ce greşeli a făcut acesta, Roberta Anastase a spus că „Mircea Geoană a preluat abuziv conducerea şedinţei Birourilor Permanente reunite şi ar fi votat de două ori la punctul ce viza trimiterea la comisiile juridice a scrisorii şefului statului cu privire la referendumul pentru Parlamentul unicameral“.

„Ba tu, ba tu“ sau despre puerilul joc al politicienilor de pe plaiuri mioritice

Măi să fie, ce ţi-e şi cu abuzurile astea, deodată ies la iveală, dom’le. Mai pe româneşte spus, ce, noi nu putem să vă acuzăm de abuzuri? Doar voi? Şi uite aşa se „rezolvă“ problemele importante ale ţării, în bine-ştiutul joc pueril al acuzaţiilor reciproce „ba tu, ba tu“. Ce contează că ţara bate pasul pe loc sau că alte probleme grave, cum ar fi creşterea şomajului, lipsa banilor pentru medicamente compensate sau altele şi altele, aşteaptă politicieni de altă factură, care să le găsească rezolvarea. Asta e, coaliţa trece, abuzurile rămân.
Mădălina Zamfir

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...