Război declarativ:-Acuzaţii şi jigniri între preşedintele CJ – „grosimea sa“ Florin Popescu şi inspectorul şcolar general, Aurora Solomon

Data:

 

 

Critici dure şi replici usturătoare pe ruta Consiliul Judeţean – Inspectoratul Şcolar şi retur. Sau mai precis, ca să fie limpede pentru toată lumea, pe traseul PD-L – PSD. Protagonişti: chiar şefii celor două instituţii: Florin Popescu – preşedintele CJD şi lider al democrat-liberalilor dâmbov

iţeni şi Aurora Solomon – inspector şef al IŞJ Dâmboviţa, pusă acolo de Partidul Social Democrat. Că treburile în cadrul cumetriei roş-portocalii mergeau destul de prost spre deloc, mai ales în judeţul nostru, era un lucru îndeobşte cunoscut. Numai că de aici şi până la acuzaţii şi jigniri făţişe părea cale ceva mai lungă. Drumul era însă mai scurt decât bănuiam noi şi astfel bâlciul şi circăraia publică au luat rapid locul soluţiilor administrative de care avem atâta nevoie.

 

 

„Le solicit celor de la PSD să nu mai batjocorească guvernarea propunând în funcţiile publice oameni care habar n-au să scrie“

 

 

Primul a ieşit la rampă şeful PD-L Dâmboviţa, deranjat de atacurile constante ale liderilor social-democraţi la adresa sa, a Partidului Democrat Liberal şi a Guvernului condus de Emil Boc. Florin Popescu le-a atras atenţia partenerilor de coaliţie că ei sunt cei care îşi bat joc de actul guvernării, prin numirile pe care le fac în posturile din cadrul instituţiilor deconcentrate care le revin în urmă împărţelii politice:

„Le solicit celor de la PSD să nu mai batjocorească guvernarea propunând în funcţii publice oameni care habar n-au să scrie, care n-au nici o treabă cu zonele unde au fost propuşi şi se manifestă acolo ca şi cum ar fi propria lor tarla. Zonele pe care ei le conduc în domeniul administraţiei publice locale sau centrale nu sunt nici terase sau baruri, nici cârciumi, nici măcar ferme agricole. Sunt instituţii ale statului care trebuie respectate“, a declarat, vizibil iritat, Florin Popescu.

 

 

 

Aurora Solomon – „o profesoară cu mari probleme de moralitate profesională şi de altă natură“

 

 

Şi pentru ca acuzaţiile să prindă şi mai mult contur, liderul democrat-liberal a oferit şi două „ţinte“ către care s-au îndreptat criticile sale: şeful OPC Dâmboviţa – Niţă Mihai şi inspectorul şcolar general – Aurora Solomon:

„La OPC este un tip care făcea gogoşi la Găeşti până acum. Asta e o batjocură la adresa Guvernului României. De asemenea, la Inspectoratul Şcolar Judeţean este o profesoară care are mari probleme cu moralitatea – şi cea profesională şi de altă natură“, a precizat Popescu.

 

 

Reacţie:

Florin Popescu „îşi bate joc cu uşurinţă şi aroganţă de orice om“

 

 

Dacă Mihai Niţă n-a oferit până acum nici o replică, Aurora Solomon a ţinut să-i răspundă liderului „portocaliu“. Fără să-l menajeze câtuşi de puţin, Solomon l-a taxat aspru pe Florin Popescu, caracterizându-l drept arogant, mitocan, frustrat şi lipsit de bune maniere:

„Un proverb indian spune că nu arunci cu pietre decât în pomii plini cu roade. E puţin probabil ca grosimea sa, şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, să înţeleagă profunzimea filosofiei hinduse de vreme ce mă atacă sistematic într-o manieră grosolană, fără ca eu să-l fi jignit vreodată sau să-i fi atribuit vreun cuvânt denigrator. Dumnealui îşi bate joc cu uşurinţă şi cu o pronunţată aroganţă de orice om“.

 

 

„…un individ care nu are nimic în comun cu bunele maniere“

 

 

În contabilizarea adversităţilor locale, războiul dintre Popescu şi Solomon nu este o noutate. Cu ceva ani în urmă, actuala inspectoare, pe atunci directoare a unei şcoli din Fieni, a fost înlăturată de la conducerea unităţii şcolare. Vinovat a fost arătat cu degetul tot Florin Popescu:

„Este notorie această modalitate de a mă batjocori, după ce, în urmă cu 5 ani de zile mă înlătura de la conducerea unei şcoli tot în această manieră. În felul acesta, nu face decât să-şi atragă oprobriul cadrelor didactice, care mă cunosc şi ştiu că sunt o persoană onestă şi decentă. Pe de o parte îmi exprim compasiunea faţă de un individ care nu are nimic în comun cu bunele maniere. Pe de altă parte, ca femeie, îi înţeleg frustrările de vreme ce, neajungând la struguri, aceştia îi sunt, fireşte, acri“.

 

 

„Am vrut să dezarmez mitocănia prin bun simţ“

 

 

În încheiere, un avertisment scurt: „Eu am adoptat până acum o atitudine decentă, crezând că este mai bine să dezarmez prin bun simţ mitocănia şi manierele care lasă de dorit. Dacă domnul Florin Popescu va continua în felul acesta, lucrurile nu vor rămâne aşa“, a concluzionat ameninţător şefa Inspectoratului Şcolar.

 

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...