Rata şomajului în judeţul Călăraşi este în scădere

Cele mai citite

La sfârşitul lunii aprilie 2011, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 6,88%, ceea ce corespunde unui număr de 7.337 şomeri, din care 2.062 şomeri beneficiari de indemnizaţie şi 5275 persoane neindemnizate.
Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, rata şomajului a scăzut cu 1,59 procente. Acest lucru se datorează reducerii numărului de şomeri indemnizaţi cu aproximativ 1.800 persoane, în principal ca urmare a reluării activităţii din domeniul construcţiilor şi agriculturii. Astfel, o mare parte a şomerilor au ieşit din evidenţa AJOFM Călărasi prin încadrarea în muncă, iar pentru o altă parte a expirat perioada de acordare a indemizaţiei de şomaj.
La nivelul judeţului Călăraşi, rata şomajului se menţine în continuare ridicată în rândul bărbaţilor, aceştia reprezentând 60% din totalul şomerilor înregistraţi.

Ultimele articole

Inaugurarea pasajului de la Drajna

Marți, 30 Mai, pasajul de la Drajna va fi deschis traficului rutier. Acest pasaj era așteptat de decenii de...

CSM Călărași a promovat în Liga Națională de handbal masculin

CSM Călărași a reușit promovarea în Liga Națională de handbal masculin, sâmbătă, după ce a învins pe CSU Suceava cu scorul de 27-21 (15-9), în ultima zi a turneului de baraj de la Sebeș. În altă partidă, CS Caraș-Severin a dispus de HC Argeș Pitești cu 31-26 (16-14) În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraș-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călărași, 6 p, CSU Suceava, 3 p, HC Argeș Pitești, 0 p.

Premierul a anunţat următorii liberali pe lista DNA

Victor Ponta a anunţat că următorii baroni pe lista Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt doi liberali. Mai exact, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, şi cel al Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu. Liderul PNL Crin Antonescu a catalogat declaraţia premierului ca fiind regretabilă.

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ