Rasub Construct din Olt a solicitat ajutor de stat pentru construirea unei fabrici de ferestre, dar a fost respinsă

Data:

Rasub Construct este o companie din Slatina, județul Olt, care a început să activeze în 2010 și care și-a axat activitatea principală pe restaurarea și consolidarea clădirilor și monumentelor istorice. În prezent, compania are în jur de 70 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei în 2022, ceea ce reprezintă o creștere de 74% față de anul anterior.

În plus, a obținut un profit de aproape 8 milioane de lei.

Cu toate acestea, Rasub Construct a fost respinsă la solicitarea de ajutor de stat pentru construirea unei fabrici de uși și ferestre din aluminiu în Slatina, împreună cu alți aplicanți.

„În baza schemei de ajutor de stat pre­văzută de HG 959/2022, Rasub Construct a demarat proiectul ce vizează construirea şi dotarea unităţii de producţie cu echipa­mente performante şi eficiente din punct de vedere energetic, pentru producţia de uşi, ferestre şi pereţi despărţitori din metal“, a spus Mi­haela Marcu, director de dez­voltare la Rasub Construct.

Ministerul Finanțelor a refuzat cererile pentru finanțarea proiectelor, care ar fi presupus dezvoltarea unei linii de echipamente pentru debitare laser, îndoire și ștanțare a pieselor din oțel, inox și aluminiu. Acesta ar fi fost al doilea astfel de proiect pentru Rasub Construct, care deține deja o unitate de producție de tâmplărie din lemn în Slatina.

Erika Badea
Erika Badea
Erika Badea este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Mass-media și Publicitate, din cadrul Universității din București. Pasiunea ei pentru scris s-a manifestat încă din anii de liceu, când a început să creeze poezii și proză scurtă. Din 2012, Erika și-a extins orizonturile acceptând provocarea de a se alătura echipei redacționale a ziarului Semnal, unde realizează articole complexe, acoperind o gamă largă de subiecte, atât naționale, cât și internaționale.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Ceasornicar, cizmar, pălărier. Meserii din secolul trecut, pe care de dispariție

Ceasornicarii, cizmarii, sifonarii, electricienii, cei care repară frigiderele, televizoarele...

Buzău. Un autoturism a acroșat un pieton care traversa strada regulamentar

Incidentul de pe DN 2, în zona Mărăcineni, județul...

Comedie, dramă și muzică simfonică: ProTicket aduce pe scenă spectacole de neuitat

ProTicket, cel mai mare producător de teatru privat din...