,,Radu Oprea-prefectul prahovean cu cea mai scurtă carieră”

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

opreadobre1prefectura phsanduLa nici 24 de ore de la ruperea coaliţiei, Adrian Dobre a fost numit prefectul judeţului Prahova

„Divorţul“ dintre social-democraţi şi democrat liberali a determinat schimbări imediate la nivelul administraţiilor publice locale. Tăvălugul „înlocuirilor de urgenţă“ a ajuns la nici 24 de ore de la ruperea coaliţiei şi în judeţul Prahova. Astfel, prefectul PSD, Radu Oprea a fost schimbat din funcţie, vineri, 2 octombrie, după ce, doar cu o seară înainte se pronunţase, în mod oficial, ruperea coaliţiei. Liderul PSD Prahova, Mircea Cosma, ne declara săptămâna trecută că a fost convocat în regim de urgenţă la Bucureşti, ca urmare a ruperii coaliţiei, dar nu ne confirmase că Oprea va fi schimbat, acesta fiind doar o victimă colaterală a ruperii coaliţiei, demnitarul cu cel mai scurt mandat de prefect din istoria Prahovei, de numai 7 luni! A doua zi, după încetarea parteneriatului dintre PSD şi PD-L, respectiv vineri, 2 octombrie, în locul lui Oprea a fost învestit ca prefect al judeţului democrat-liberalul, Adrian Dobre, care ocupase, până la acea dată, funcţia de subprefect de Prahova. Noul prefect are 33 de ani, este licenţiat al Academiei de Studii Economice din cadrul Universităţii Româno- Americane şi  a absolvit Liceul „I. L. Caragiale“ din Ploieşti. Între anii 2001 şi 2003 a fost economist la o uzină din Mizil, iar între 2005 şi 2006 s-a ocupat de analiza bancară şi risc financiar la Institutul Bancar Român. În ceea ce priveşte activitatea politică, Dobre face parte dintre tinerii de succes ai democrat-liberalilor, care, cel puţin deocamdată, nu poate fi acuzat de traseism politic, PD-L fiind singurul partid la care a activat.

„Instituţia Prefectului va avea porţile deschise pentru cei care doresc să promoveze proiecte pentru administraţia publică locală şi pentru cetăţeni“, a declarat, la preluarea funcţiei, Adrian Dobre

Învestirea noului prefect a fost făcută de ministrul Comunicaţiilor şi, tot de vineri, 2 octombrie, ministru al IMM-urilor, deopotrivă prahovean, Gabriel Sandu. La evenimentul care a avut loc la Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploieşti au participat reprezentanţi ai administraţiei judetene, senatorii PD-L, Georgică Severin şi Iulian Bădescu, primari PD-L din judeţ şi o parte dintre directorii de deconcentrate. Cu acest prilej, proaspătul şef de la Palatul Administrativ, Adrian Dobre a declarat că „Instituţia Prefectului va avea porţile deschise pentru cei care doresc să promoveze proiecte pentru administraţia publică locală şi pentru cetăţeni“. Noul prefect a mai spus că „va continua proiectele la care a lucrat în ultimele şapte luni, cât a îndeplinit funcţia de subprefect“.

Ministrul Comunicaţiilor despre ruperea coaliţiei:
„PSD a luat o decizie totalmente greşită,  într-un moment în care aproape depăşisem criza“

La rândul său, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Gabriel Sandu, a făcut câteva declaraţii cu prilejul învestirii lui Adrian Dobre. Acesta a comentat atât ruperea coaliţiei, care s-a făcut într-un moment greşit, dar şi perioada, destul de tulbure, în care Adrian Dobre a preluat funcţia de prefect al judeţului Prahova. Declaraţiile membrului Guvernului Boc s-au mai „îndulcit“ în momentul în care a vorbit despre banii aşteptaţi de la bugetul de stat pentru primării, utilităţi şi lucrări la şcoli, care vin, se pare, în cel mult două săptămâni. Un… moment, care nu are legătură, nu-i aşa, cu campania electorală pentru prezidenţiale? „PSD a luat o decizie totalmente greşită într-un moment în care aproape depăşisem criza, reuşisem să luăm câteva decizii foarte importante şi asigurasem continuitatea conducerii la absolut toate nivelurile“.

„Dobre a preluat această funcţie într-un moment dificil, în care trebuie să pună pe primul plan ordinea şi disciplina“

Totodată, Gabriel Sandu l-a avertizat pe noul prefect că a preluat această funcţie „într-un moment dificil, în care trebuie să pună pe primul plan ordinea şi disciplina, în condiţiile în care ministrul Vasile Blaga va face o descentralizare ultrarapidă“.

„În cel mult două săptămâni, vin banii la primării“, a dat asigurări la Ploieşti, ministrul Gabriel Sandu

Pe de altă parte, membrul Guvernului Boc a venit şi cu asigurări de la Bucureşti, cu privire la banii pentru primării, afectate şi ele de criza economică pe care o traversăm. Cu prilejul învestirii prefectului de Prahova, Gabriel Sandu a ţinut să precizeze, vineri, 2 octombrie, edililor prezenţi la învestirea prefectului Dobre că „în cel mult două săptămâni, vor primi fondurile necesare pentru echilibrarea bugetelor primăriilor“.

„Prahova va primi 7,5 milioane lei pentru utilităţi şi 2,5 milioane lei pentru continuarea investiţiilor la şcoli“,  a mai spus ministrul IMM-urilor

Veşti bune nu doar pentru primari, care s-au străduit din greu să facă faţă lipsei acute de fonduri, din ultima perioadă, la instituţiile pe care le conduc, ci şi, în general, pentru Prahova, unde vor fi continuate, cât de curând, lucrările de reabilitare a şcolilor. Aşadar, numai lapte şi miere au ieşit, cu prilejul învestirii noului prefect de Prahova, din gura membrului guvernului Boc, acum că se apropie alegerile, mă rog, suntem „convinşi“, simplă „coincidenţă“, fără nicio legătură cu marele eveniment care este cursa pentru câştigarea fotoliului de la Cotroceni. Gabi Sandu a reuşit, astfel, recordul de a capta la maxim atenţia celor prezenţi la învestirea lui Dobre, venind şi cu alte veşti bune de la Bucureşti, după ce a spus că, pe lângă banii care vin la primării, mai are de făcut un anunţ important despre echilibrarea bugetară a judeţului Prahova. „Într-o săptămână se vor aloca judeţului Prahova 7,5 milioane lei pentru utilităţi şi 2,5 milioane lei pentru continuarea investiţiilor la şcoli. De asemenea, vor fi asiguraţi bani pentru credite angajament pe proiectele finanţate din fonduri structurale“. Sandu a făcut apoi precizări şi în ceea ce priveşte activitatea de la noul minister pe care îl coordonează, respectiv cel al IMM-urilor. „Am avut recent o discuţie, în urma căreia s-a stabilit că în 2010 vor fi asigurate toate sumele necesare desfăşurării activităţii acestuia. Indiferent ce se spune despre domnul Pogea, acesta a venit cu un program absolut formidabil de asigurare a bugetelor în perioada 2010-2013, astfel încât să nu vă mai blocăm proiectele permanent“, a mai spus, „grijuliu“ cu… viitorii alegători, ministrul Gabriel Sandu. Câtă grijă, oameni buni, câtă grijă, mai ales acum că… mai e atât de puţin până la cea mai importantă dintre cursele în care se înscriu politicienii de seamă ai ţării, maratonul pentru câştigarea fotoliului de la Cotroceni.
Mădălina Zamfir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img