Publicul calarasean se poate delecta cu doua expozitii interesante

Cele mai citite

Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi
Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi

La Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi pot fi vizitate doua expozitii foarte interesante, concepute special pentru publicul calarasean: Expozitia Comisia Europeana a Dunarii si navigatia cuprinde documente, fotografii, planuri de lucrari si obiecte ce ilustreaza activitatea Comisiei Europene a Dunarii, dar si machete de nave militare celebre care au navigat si au luptat pe marile lumii de la sfarsitul secolului al XIX, pana la mijlocul secolului XX.

Exponatele subliniaza importanta Dunarii drept cale de navigatie si de comunicare intre statele Europei si ilustreaza momente importante din istoria tarii pentru intarirea suveranitatii prin intermediul Comisiei Europene a Dunarii. Expozitia, care pana in prezent a avut peste 350 de vizitatori, este deschisa pana in data de 30 martie a.c. la Sediul muzeului zilnic, intre orele 10-18, iar pretul biletului de intrare este de 3 lei. Expozitia MEXIC – traditii si obiceiuri este alcatuita dintr-o colectie de peste cinci sute de obiecte de arta populara mexicana care au fost donate Romaniei in anul 1967.

Fiecare obiect din aceasta colectie pastrata la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti este reprezentativ fiecarui colt al Mexicului. Cea mai mare parte a pieselor de arta populara au doua componente istorice: traditia culturilor mezoamericane si influentele europeana, asiatica si africana. Expozitia reflecta in mod exceptional diversitatea culturii milenare a Mexicului si vitalitatea creatoare a celor care au facut aceste obiecte, insusiri care se reflecta in modelarea ceramicii sau in tesaturile viu colorate, in prelucrarea fina a cuprului si otelului, sau in limbajul cristalin al sticlei, in desenele ingenioase realizate pe scoarta de copac…

Expozitia, care a avut pana in prezent 450 de vizitatori, este deschisa pana in data de 30 martie a.c. la Sectia de Etnografie si Arta populara a muzeului, zilnic, intre orele 10-18, iar pretul biletului de intrare este de 3 lei. In data de 30 martie a.c. doamna muzeograf Raluca Ciuntu, specialist la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, va sustine o conferinta cu arta populara din Mexic si alte traditii si obiceiuri din America Latina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie