PSD-ul a câştigat. Călăraşiul este din nou roşu

Date:

foto geoanaDin cei 263.925 de mii de alegători călărăşeni înscrişi pe listele permanente, şi-au exprimat opţiunea de vot pentru desemnarea preşedintelui României, dar şi pentru referendum 147.051, numărul voturilor valabil exprimate fiind de 136.736. În urma rezultatelor din primul tur de scrutin, judeţul Călăraşi este din nou „roşu“.

Cei 263.925 de călărăşeni au aşteptat ziua de duminică, 22 noiembrie, să-şi aleagă preşedintele dintre cei doisprezece candidaţi înscrişi în cursa pentru un mandat de cinci ani la Cotroceni.
În urma scrutinului de duminică, doar doi dintre cei doisprezece candidaţi vor merge mai departe în turul doi. Mircea Geoană şi Traian Băsescu.
Al doilea tur de scrutin are loc în condiţiile prevăzute de Constituţie, la două săptămâni de la primul tur de scrutin, în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, conducerea operaţiunilor electorale fiind făcută de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.
Rezultatele după primul tur de scrutin la Călăraşi sunt următoarele. Numărul de alegători în judeţul Călăraşi a fost de 263.952. Dintre aceştia s-au prezentat la vot 142.051 cetăţeni. Voturile valabil exprimate au fost în număr de 136.736 iar nule au fost 5.313. Pe listele permanente au votat 127.250 persoane iar pe cele suplimentare 14.327. La urna mobilă au votat 474 de cetăţeni ai judeţului.
În urma rezultatelor, Mircea Geoană (PSD), ocupă primul loc în clasamentul pe judeţul Călăraşi, cu 45.085 de voturi. Pe locul doi se află Traian Băsescu (PD-L) cu 37.328 voturi iar pe locul trei Crin Antonescu (PNL) cu 33.884 voturi. Pe locurile următoare se situează Corneliu Vadim Tudor (PRM), cu 10.006 voturi încredinţate de cetăţeni; Sorin Oprescu – 4.974 (independent); lui George Becali (PNG-CD) i-au dat girul 3.350 de votanţi; Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă) a obţinut 840 de voturi; Remus Florinel Cernea (Partidul Verde) 787; Gheorghe Eduard Manole (independent) 479; Ovidiu Cristian Ene (Partidul Ecologist Român) 157 şi Kelemen Hunor (UDMR) 124 de voturi.
Marga Culea

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...