PSD sustine protestul din Budesti! Ministrul Sanatatii trebuie sa vina la fata locului!

Cele mai citite

Presedintele PSD Calarasi, Oana Niculescu Mizil
Presedintele PSD Calarasi, Oana Niculescu Mizil

Presedintele PSD Calarasi, Oana Niculescu Mizil, si-a afirmat solidaritatea si sprijinul fata de locuitorii orasului Budesti care au iesit saptamana trecuta in strada sa protesteze fata de transformarea spitalului lor in azil de batrani.

„Alaturi de colegii din conducerea organizatiei PSD Calarasi vreau sa condamn decizia irationala si de-a dreptul criminala de a transforma spitalul din Budesti in azil de batrani. In acelasi timp, ii transmit ministrului Sanatatii si factorilor de decizie din Ministerul Sanatatii ca spitalul din Budesti se afla in responsabilitatea consiliului local al localitatii, care a decis in unanimitate sa preia institutia spitaliceasca. Le aduc aminte celor din Ministerul Sanatatii ca spitalul nu are niciun fel de datorie, ba chiar se afla intr-un proces de renovare ce este in grafic, pana acum fiind realizate mai bine de trei sferturi din lucrari, inclusiv camera de garda. Lucrarile de renovare au fost facute cu respectarea tuturor normelor UE.

Cel mai important lucru pe care vrem sa-l aducem la cunostiinta factorilor de decizie din Ministerul Sanatatii este ca spitalul de la Budesti asigura tratament pentru 40.000 de suflete din zona, actionand ca un filtru pentru tratamentul persoanelor din apropiere, in asa fel incat tratamentul sa se defasoare cat mai aproape de cetatean iar spitalele din Bucuresti sa nu devina sufocate. Daca spitalul din Budesti este desfiintat, atunci pentru locuitorii din Plataresti, Fundeni, Galbinasi, Sohatu, Vasilati, Frumusani si Soldanu vor trebui sa se deplaseze zeci de kilometri, pana la spitalul din Oltenita sau alte zeci kilometri, pana in Bucuresti. Aceasta situatie este inacceptabila!

De aceea, solicitam deplasarea de urgenta a Ministrului Sanatatii Cseke Attila la Budesti pentru a rectifica imediat situatia. De asemenea, vom sprijini actiunile de protest ale cetatenilor din Budesti, pana cand Ministrul Sanatatii va veni sa stea de vorba cu calarasenii si cu liderii comunitatii locale. Astfel, ministrul sanatatii va avea ocazia sa afle propunerile de reprofilare pe care le-a elaborat managementul spitalului, care sugereaza ca din cele patru sectii cate are acum unitatea sa ramana doar doua: una de tratament intern, prin comasarea sectiei de tratament intern cronic si una de pediatrie, urmand ca sectia de TBC sa fie tranformata in sectie de ingrijire paleativa”, a precizat liderul PSD Calarasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie