PSD și PNL lovesc puternic sectorul privat și angajații din construcții și IT – PDF cu proiectul de OUG

Cele mai citite

Această zi ar putea rămâne în istorie ca „Marțea neagră a sectorului privat”. Coaliția aflată la guvernare a luat hotărârea ca sectorul privat să acopere găurile imense din bugetul național. Buget național spoliat de armata de amante și rude ale coaliției aflate la putere. Astfel, pe surse, am pus mâna pe proiectul de OUG care va lovi puternic microîntreprinderile, proprietarii de imobile precum și angajații din construcții și IT. La sfârșitul articolului puteți consulta PDF-ul integral.

Facem precizarea că este doar un proiect de OUG, dar majoritatea măsurilor vor intra în vigoare deja de la 1 Septembrie!

Principalele măsuri din acest proiect de OUG:

  • Microîntreprinderile din IT, catering, servicii medicale, notari și avocați, care realizează venituri de peste 300.000 lei vor avea de plătit un impozit de 3% din venituri
  • Impozitul va fi de 1% pentru cei cu venituri sub 300.000 lei
  • În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 300.000 lei și o rată a rentabilității de peste 30%, calculată ca raport între profitul net și venituri totale, înregistrate potrivit reglementărilor contabile aplicabile, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care se înregistrează acest caz.
  • Sumele reprezentând sponsorizări și sumele reprezentând achiziția de aparate de case de marcat electronice fiscale rămase de reportat, potrivit legii, nu se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat după data de 1 ianuarie 2024.
  • Impozitul pe dividende crește la 10%
  • Impozit suplimentar de 1% pentru proprietățile cumulate care depășesc 2,5 milioane lei: sunt obligate la plata impozitului pe deținerea mai multor proprietăți imobiliare persoanele fizice care au în proprietate clădiri situate în România a căror valoare impozabilă calculată potrivit titlului IX Impozite și taxe locale depășește 2.500.000 lei. Impozitul pe deținerea mai multor proprietăți imobiliare se calculează prin aplicarea unei cote de 1% asupra diferenței dintre suma valorilor impozabile individuale comunicate de către organul fiscal local prin decizia de impunere și plafonul de 2.500.000 lei.
  • Angajații din construcții și agricultură vor plăti CASS. Practic, li se elimină excepția.
  • Impozit pe tranzacțiile imobiliare de 5% din prețul de vânzare – atât la locuințe, cât și la terenuri.
  • TVA-ul crește de la 5% la 9% pentru livrarea de energie termică în sezonul rece, dar și pentru multe alte servicii.
  • În IT, scutirea de impozit se aplică doar pentru venituri sub 10.000 lei.

PDF-ul integral al OUG redactat de coaliția PSD-PNL în „Marțea neagră a sectorului privat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Mai mult de 400 de mașini second-hand au fost retrase de pe piață de către OPC

Peste 400 de vehicule second-hand au fost optite de la comercializare în urma unor inspecții efectuate de către inspectori...

Alte articole din aceasta categorie