PSD Ialomiţa va avea 42 de delegaţi la Congresul Naţional al partidului

PSD Ialomiţa va avea 42 de delegaţi la Congresul Naţional al partidului


Filiala PSD Ialomiţa va avea, potrivit repartizării secretariatului general al partidului, 42 de delegaţi la Congresul PSD ce se va desfăşura peste câteva zile.
În cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Ialomiţa, ce va avea loc la mijlocul acestei săptămâni, pe lângă desemnările delegaţilor, se va discuta şi despre susţinerea unuia dintre candidaţi.
Hotărârea organizaţiei judeţene este foarte posibil să nu difere de cea a liderului, care a optat deja pentru „continuitate şi consecvenţă“, adică pentru Mircea Geoană.
Preşedintele filialei Ialomiţa a Partidului Social Democrat, Silvian Ciupercă, este de părere că Mircea Geoană va fi în continuare preşedintele PSD, argumentele pe care le vor folosi susţinătorii acestuia urmând a genera o majoritate în favoarea actualului lider.
Potrivit lui Silvian Ciupercă, vocile distincte din PSD au adus mari prejudicii partidului, dorindu-şi o echipă de conducere omogenă, care să-şi asume răspunderea pentru un proiect politic.
„Susţinem ideea de reconstrucţie a unităţii şi omogenităţii echipei de conducere. Fiecare membru social-democrat care a vorbit despre partid şi despre conducerea acestuia a avut reproşuri mari de adresat conducerii. Şi asta pentru că erau voci distincte, care păreau să continue disputa şi argumentele pro sau contra şi dincolo de zidurile unde se întâlnea Biroul Permanent Naţional. O asemenea percepţie este reală, ne-a adus mari prejudicii, cetăţenii au înţeles că există raţiuni pentru care nu se pot înţelege marile personalităţi ale PSD-ului, iar un asemenea stil eu nu vreau să se perpetueze. Vreau o echipă omogenă, care să-şi asume răspunderea pentru un proiect politic. A eşuat acel proiect politic, pleacă acasă şi vine o altă echipă“, a declarat preşedintele PSD Ialomiţa.
Silvian Ciupercă respinge ideea că PSD se scindează dacă se votează o echipă, comparând alegerile din partid cu cele de la prezidenţiale.
„Nu se sparge partidul. Nu se scindează dacă se votează o echipă. Pentru că România nu s-a scindat în momentul în care jumătate dintre români au votat cu Traian Băsescu şi jumătate cu Mircea Geoană. România nu a intrat într-un război de secesiune ca Statele Unite în urmă cu o sută şi ceva de ani“, a mai spus acesta.
Întrebat care va fi mandatul cu care delegaţii din Ialomiţa vor merge la Congresul PSD ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, preşedintele PSD Ialomiţa nu a dorit să comenteze, alegând să-şi exprime doar opţiunea personală.
„Nu vorbesc despre opţiunea filialei. Vorbesc doar de opţiunea mea, care este pentru continuitate şi consecvenţă, pentru Mircea Geoană, şi de faptul că argumentele pe care le folosim pentru a-i convinge şi pe alţii vor genera o majoritate de susţinere pentru Mircea Geoană“, a concluzionat Silvian Ciupercă. (L.M.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.