Proteste la Slobozia

Cele mai citite

Disponibilizările iminente din cadrul Combinatului Chimic Slobozia scot în stradă angajaţii unităţii. Protestele sunt programate pentru zilele de joi şi vineri.

protest_5

Datoriile tot mai mari către bugetul de stat au făcut ca cel mai mare angajator din Ialomiţa să fie în imposibilitate de plată a salariilor. Pentru a reduce costurile de personal, conducerea unităţii Combinatului Chimic Slobozia pregăteşte de mult timp un plan de reorganizare. Potrivit respectivului plan, schema de personal s-ar putea reduce cu 10 %. Astfel, o parte din cei 700 de angajaţi ai unităţii ar putea să-şi piardă locurile de muncă. „Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne păstra locurile de muncă. Este inadmisibil aşa ceva. N-avem cum să stăm cu mâinile în sân” a declarat Romulus Gherghina, liderul de sindicat al angajaţilor de la Combinatul Chimic Slobozia.

Protest îngheţat

Protestul de săptămâna aceasta ar fi trebuit să se petreacă în urmă cu aproximativ două luni. La data respectivă aceiaşi angajaţi se pregăteau să facă grevă în faţa combinatului nemulţumiţi de faptul că le-au fost întârziate salariile timp de două săptămâni. În urma unor negocieri secrete, purtate între patronat şi sindicate, revolta oamenilor a fost stinsă. „Nu ştiu eu de unde aţi scos dumneavoastră că vroiam să facem grevă. Era vorba despre nişte discuţii care s-au lămurit” s-au adresat la vremea respectivă sindicaliştii din cadrul Combinatului Chimic Slobozia, jurnaliştilor ajunşi la locul protestului.

adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img