Proteste într-o localitate din județul Călărași: Sistemul de canalizare realizat cu fonduri europene nu a fost niciodată operațional

Cele mai citite

Există nemulțumiri într-o comună din județul Călărași! Investiții de milioane de lei în sistemul de canalizare s-au dovedit a fi în zadar, conform declarațiilor locuitorilor. Rezidenții din zonă se plâng de neglijența constantă a autorităților locale, afirmând că solicitările lor au fost ignorate de fiecare dată.

“Una dintre principalele deficiențe ale sistemului de canalizare constă în faptul că unii cetățeni evacuează apele în mod necorespunzător, ducând la umplerea excesivă, refulearea și producerea unui miros neplăcut. Această rețea de canalizare nu funcționează deloc, iar stația de epurare nu este operațională”, susține un rezident local.

Locuitorii din localitatea Alexandru Odobescu susțin că investiția realizată cu fonduri europene în 2015 nu a adus beneficii semnificative și acuză faptul că doar cei apropiati primarului au beneficiat de racordare.

“Nu avem probleme noi, ci cei care s-au conectat ilegal, cu aprobarea primarului. Rețeaua s-a umplut și acum deversează în diverse zone, cauzând disconfort”, adaugă un alt localnic.

Primarul Niculae Eremia susține că restricțiile bugetare de la momentul respectiv au impus limitări în implementarea canalizării în întreaga comună.

“Alocările bugetare de atunci ne-au constrâns să restrângem, motiv pentru care nu avem acoperire totală în Odobescu și Bălcescu”, explică primarul.

În prezent, autoritățile locale au depus un nou proiect pentru modernizarea sistemului de canalizare, cu speranța îmbunătățirii condițiilor în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie