Protest impotriva comasarii Spitalului de Pneumoftiziologie din Calarasi cu Spitalul Judetean de Urgenta

Data:

Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Calarasi
Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din Calarasi

Angajati si pacienti ai Spitalului de Pneumoftiziologie din Calarasi au iesit in curtea institutiei pentru a protesta fata de decizia Ministerului Sanatatii de a comasa unitatea cu Spitalul Judetean de Urgenta.

Protestatarii s-au deplasat in fata Prefecturii Calarasi, unde li s-au alaturat membrii Sindicatului Sanitas din Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi si cei ai Sindicatului Functionarilor Publici si Personalului Contractual din Administratia Locala Calarasi.

Liderul de sindicat a sustinut ca incepand de vineri toti angajatii spitalului vor intra in greva, dar fara a intrerupe activitatea.

La randul sau, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Calarasi, Spiridon Dumitrescu, a spus ca unitatea pe care o conduce nu are datorii si este performanta.

El a spus ca este stupefiat de decizia Ministrului Sanatatii, aceasta fiind singura unitate propusa pe lista de comasare dintre cele care au fost infiintate cu ajutorul banilor obtinuti de la Fondul Global pentru Combaterea Tuberculozei, HIV, Sida si Malariei.

Potrivit managerului, urmare a deciziei de comasare vor fi desfiintate si primele doua centre de consiliere in domeniul TBC din Europa de Est, care au fost inaugurate in urma cu cateva luni la Calarasi.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Calarasi are 87 de angajati, 102 paturi pentru spitalizare continua si 10 paturi pentru spitalizarea de zi si deserveste pacientii din judetele Calarasi si Ialomita.

In judetul Calarasi, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul de Psihiatrie Sapunari urmeaza a fi comasate cu Spitalul Judetean de Urgenta iar Spitalul din Budesti va fi desfiintat si transformat in camin de batrani, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...