Promisiuni cu gramada la bilantul ISU Olt

Cele mai citite

Dupa prezentarea raportului de activitate si a bilantului ISU Olt pe parcursul anului 2011, vicepresedintele CJ Olt, Ioan Ciugulea, a promis pompierilor olteni ca va face la Draganesti Olt o sectie moderna, mai ales ca acolo se afla si Muzeul Pompierilor.

De asemenea, din mesajul presedintelui CJ Olt, Paul Stanescu, transmis de Ioan Ciugulea se arata ca ISU Olt, va mai primi inca doua autoutilitare speciale, una pentru salvare de la inaltime si alta pentru descarcerare. Prezent la bilantul pompierilor a fost si subprefectul Jenel Copilau, care le-a atras atentia celor din conducerea CJ Olt ca datorita lui s-au facut modernizarile si dotarile cu autoutilitare noi, de pe vremea cand ocupa functia de presedinte al CJ Olt. „Daca la ora actuala sunt destule utilaje performante,  sunt datorita programelor operationale regionale pe care CJ si ISU Olt le-au accesat. (…) Judetul nostru a fost primul care a initiat un proiect de colaborare interregionla S-V Oltenia, iar in 2011 au sosit primele autospeciale“, a precizat Copilau.

De asemenea, acesta a reamintit faptul ca impreuna cu seful ISU Olt. col. Gheorghe Nastasie, a incercat tot prin acest program, dupa reactivarea aeroportului de la Craiova sa achizitioneze un elicopter SMURD, insa dupa ce s-a schimbat conducerea CJ si a venit Paul Stanescu,  programul de cooperare intre cele cinci judete a fost intrerupt.

Totusi, Copilau a facut si el o promisiune din partea Institutiei Prefectului, potrivit careia va fi infiintat un corp de scafandrii si achizitionata o scara pentru interventii la inaltime.

Nici prefectul de Olt, Leonid Moisiu, nu s-a lasat mai prejos si, dupa ce a trecut in revista activitatea pompierilor, cu propozitii grave si cuvinte dezlanate, a aruncat sarcina de a imbunatati conditiile de lucru ale pompierilor olteni pe umerii primarilor, care si asa sunt inglodati in datorii. „Probabil ca n-o sa fie tot timpul criza financiara si nici pana acum nu a fost, dar primarii n-au facut nimic pentru a infiinta serviciile voluntare de urgenta“, a apreciat Moisiu.

Ultimele articole

Vicepremierul Dragnea şi directorul ANL au inaugurat la Slatina primele locuinte ale statului după nouă ani

Invitaţi de rang înalt au participat, joi – 6 iunie, în municipiul Slatina, la inaugurarea primelor locuinţe construite după...

Olt: Deciziile se iau în cadrul Congresului, susţine Ioan Ciugulea, liderul filialei PNL

Preşedintele PNL Olt, Ioan Ciugulea, a declarat vineri că deciziile în partid se iau respectând statutul formaţiunii şi numai...

Olt: Numărul intervenţiilor ISU a crescut cu aproape 60% în 2012

Numărul intervenţiilor echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt a crescut cu peste 2.000 în anul 2012 faţă de...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ