Proiectul de modernizare a drumurilor judeţene cu acces la zonele turistice din Buzău, finalizat

Cele mai citite

Proiectul de modernizare a drumurilor judeţene cu acces la zonele turistice din Buzău, care are o valoare de 97 de milioane de lei şi este realizat din fonduri europene, a fost finalizat, iar miercuri a avut loc recepţia tehnică.
Proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potenţial demonstrat ale judeţului Buzău“ a demarat în aprilie 2008. El a beneficiat de o finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2, „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale“.
Lucrările au vizat reabilitarea a 58 de kilometri de infrastructură rutieră pe ruta Pietroasele – Merei – Monteoru – Verneşti – Haleş – Mănăstirea Ciolanu – Ciuta, de care beneficiază circa 30.000 de localnici, dar şi cei aproape un milion de turişti care tranzitează anual zona.
Totodată, a fost recepţionat şi pasajul suprateran peste situl arheologic de la Pietroasele, care permite punerea în valoare a termelor castrului roman, construit în secolul al IV-lea d.H, în timpul domniei împăratului Constantin cel Mare.
„Este cel mai mare proiect din ţară ca număr de kilometri reabilitaţi, nu avem niciun fel de obiecţiuni, lucrările au fost realizate în conformitate cu prevederile din proiect şi au constat în lucrări de refacere a sistemului rutier din două straturi de beton asfaltic, asigurarea scurgerii apelor şi îmbunătăţirea elementelor geometrice ale drumului“, a declarat, pentru AGERPRES, directorul din cadrul Consiliului Judeţean Buzău, Luminiţa Băcanu, care a fost şi managerul proiectului.
Potrivit acesteia, proiectul este realizat în proporţie de 90%.
„Aşteptăm concluziile auditului Comisiei Europene. Din punctul nostru de vedere, lucrarea a fost executată la standarde de calitate de nivel european“, a spus Băcanu.
Recepţia finală a proiectului va avea loc pe 15 iulie, ocazie cu care sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi experţi de la Comisia Europeană.

Ultimele articole

Buzău: Destituiri şi sancţiuni la Spitalul Judeţean în urma cazului copiilor legaţi de paturi

Medicul şef de secţie de la Spitalul Judeţean Buzău, Carmencita Matei, şi asistenta şefă din secţia de pediatrie, Mircica...

Buzău: Raed Arafat critică dur situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Într-o conferinţă de presă ţinută miercuri, medicul Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a criticat dur personalul...

Buzău: Constatări ale comisiei de anchetă în cazul copiilor legaţi de paturi la Spitalul Judeţean

În cazul copiilor legaţi de paturi în Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, comisia de anchetă a Consiliului Judeţean...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ