Proiecte din fonduri Europene la Giurgiu

colegiul giurgiu_GoogleMiercuri, 17 aprilie, Primarul Municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunțat prin intermediul unei conferințe de presă, demararea procedurii de achiziție pentru trei proiecte noi.
Acesta a ținut să menționeze că procesul va fi făcut prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), probabil, din dorința de a accentua faptul că procedura va fi transparentă. Totodată, și-a exprimat îngrijorarea vizavi de potențialii contestatari ai procedurii care ar putea întârzia începerea lucrărilor propriu-zise.
Prima lucrare la care a făcut referire edilul este un proiect transfrontalier, în parteneriat cu Primăria din Ruse.
Sub numele de „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”,  proiectul are ca scop reabilitarea unor segmente de drum ce leagă centrul oraşului de zona de frontieră, în lungime totală de 2.411 m, precum şi realizarea a două sensuri giratorii pe acest traseu, unul în zona complexului Sârguinţa, iar celălalt la Abator. Termenul de execuție al lucrării este fixat „în vara acestui an”.
A doua serie de lucrări pentru care se vor desfășura proceduri de achiziție în sistem electronic au ca scop amenajarea a zece locuri de joacă pentru copii, după standardele europene în vigoare, cu module de joacă moderne şi sigure. În sensul creșterii siguranței cetățenilor, edilul a mai anunțat desfășurarea unei proceduri electronice pentru asigurarea  monitorizării video a orașului.
Ultima lucrare despre care a vorbit astăzi primarul Nicolae Barbu este cea de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, acolo unde municipalitatea se află în discuţii cu cei care s-au ocupat de acest proiect până în prezent, pentru a se stabili cu exactitate stadiul lucrărilor, valoarea celor care sunt conforme şi pot fi decontate, dar şi a celor care au fost realizate fără să fie respectate normele prevăzute de lege, în cazul unei clădiri monument istoric. Reabilitarea clădirii liceului a început în anul 2007, lucrările fiind întârziate de la an la an sub diverse pretexte, cel mai des invocat fiind cel al lipsei de fonduri. Nu este prima dată când Nicolae Barbu aduce în discuție problema liceului, acesta folosindu-se de orice ocazie pentru a amenința firma care a contractat lucrarea cu rezilierea.
De exemplu, la începutul acestui an, a făcut apel la „spiritul maiorescian” al elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.