Proiect turistic din fonduri Phare, întârziat

Un proiect pentru reabilitarea infrastructurii de turism în staţiunea balneoclimaterică Slănic Prahova, finanţat din fonduri Phare, care ar fi urmat să fie realizat până la finele lunii iulie, înregistrează întârzieri faţă de grafic.
Primarul localităţii, Costea Daneluş, a declarat că termenul limită de finalizare nu va putea fi respectat, solicitându-se o prelungire cu două luni a duratei de execuţie a lucrărilor.
„Proiectul este întârziat pentru că a fost necesară reproiectarea lucrărilor de investiţii prevăzute“, a spus primarul Slănicului.
Proiectul a primit finanţarea în cadrul Programului Phare „Coeziune economică şi socială, proiecte mari de infrastructură regională“, contractul de finanţare fiind semnat în luna ianuarie a anului trecut. Proiectul cuprinde lucrări de asfaltare, canalizare şi reabilitare a reţelei de alimentare cu apă potabilă a localităţii. Fondurile europene alocate acestui proiect sunt de peste 2,8 milioane euro, iar cofinanţarea din partea Consiliului Judeţean Prahova de aproximativ 312 000 euro.
Potrivit primarului Costea Daneluş, Slănicul este vizitat anual de peste 100.000 de turişti, fiind o staţiune deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului.
„Sunt weekend-uri, în timpul verii, când la Slănic ajung şi peste 5.000 de turişti“, a mai precizat primarul localităţii.
Slănicul este cunoscut în special pentru izvoarele cu apă minerală ce conţin compuşi de calciu, clor, sodiu şi sulf, cunoscute şi folosite încă din secolul XIX, dar şi pentru lacurile naturale cu concentraţie mare de sare: Baia Baciului, Baia Roşie şi Lacul Verde, utilizate pentru tratarea bolilor reumatice.
Un alt punct de atracţie îl reprezintă vechea mină de sare „Unirea“, aflată la o adâncime de 300 metri, care a fost transformată în sanatoriu pentru tratamentul bolilor respiratorii.
Turiştii mai pot vizita la Slănic un munte de sare, rezervaţie naturală, cunoscut sub denumirea de Grota Miresii, care s-a format prin prăbuşirea unei mine de sare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.