În Bragadiru, Cernica și Brănești, a început o inițiativă de plantare a 15.000 de puieți pe o suprafață de 3,5 hectare, parte din proiectul Centura Verde București-Ilfov. Această acțiune reprezintă un proiect de sănătate publică și protecție ambientală, având și o componentă puternică de combatere a poluării și de implicare socială. Proiectul are ca scop atât ameliorarea calității aerului, cât și atenuarea efectelor schimbărilor climatice în regiunea capitalei.
Pentru a extinde acest model la nivel național, reprezentanții Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, susținuți de Ministerul Mediului, au depus amendamente la noul Cod Silvic în Camera Deputaților. Aceste amendamente ar urma să creeze un cadru legislativ pentru protecția centurilor verzi în întreaga țară. Codul silvic se află în procedură de urgență și va fi dezbătut de Comisia pentru mediu și echilibru ecologic în perioada imediată, înainte de a ajunge în plenul Camerei Deputaților, forul decizional.
Fondatorul Platformei Civice, Alex Găvan, consideră plantarea puieților și depunerea amendamentelor drept un moment marcant al luptei pentru o natură sănătoasă, subliniind că „fără o natură sănătoasă, nici noi nu putem fi sănătoși”.