Proiect de relansare a Brailei ca obiectiv turistic, initiat de primarie

Data:

Braila va fi relansata turistic, printr-un proiect de amploare
Braila va fi relansata turistic, printr-un proiect de amploare

“Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi” este titlul proiectului care va fi derulat, timp de un an, de Primaria Braila, prin care se doreste promovarea obiectivelor turistice din zona, sursa de finantare fiind Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar valoarea totala este de peste un milion de lei.

Proiectul va pune in valoare bisericile vechi, cladirile din centrul istoric al orasului, traditiile culinare si costumele populare dunarene, Balta Mica a Brailei, zonele protejate si zonele inundabile din judet, cu scopul de a atrage cat mai multi turisti in orasul de la Dunare.

Proiectul “Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi” a fost prezentat, intr-o conferinta de presa, de primarul municipiului, Aurel Simionescu, seful Directiei Cultura, Camelia Gusatu si managerul de proiect, Iuliana Neagu.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totala este de peste un million de, din care peste 600 de mii de lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, iar aproximativ 16 mii de lei cofinantarea eligibila de la bugetul local.

Proiectul are drept scop introducerea bisericilor in circuitul turistic de tip religios si nu numai, prezentarea si promovarea cladirilor situate in centrul istoric al orasului, promovarea Brailei ca port cultural regional prin valorificarea patrimoniului multietnic si multicultural, promovarea costumelor traditionale specifice zonei si minoritatilor etnice, a traditiilor populare si culinare, a Ariei Nationale Protejate “Balta Mica a Brailei”, precum si a fluviului Dunarea si a zonei inundabile “Lunca Brailei”.

In cadrul proiectului vor fi organizate seminarii, conferinte si mese rotunde, fiecare dintre obiective urmand a fi prezentate invitatilor din tara, printre care reprezentanti ai ambasadelor straine in Romania si ai Camerelor de Comert, dar si turistilor aflati in concediu sau localnici, care doresc sa afle mai multe amanunte despre cultura, traditiile si obiceiurile pastrate de-a lungul timpului in orasul de la Dunare, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...