Proiect de peste patru milioane de lei pentru persoane vârstnice, la Galaţi

Data:

Primăria Galaţi a lansat proiectul „Modernizare Centru multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice“, finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013, cu o valoare totală de peste patru milioane de lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, proiectul are o durată de implementare de 24 de luni şi urmăreşte reabilitarea şi modernizarea a două corpuri de clădire. Este vorba de corpurile de clădire A şi B din cadrul imobilului situat în Galaţi, str. Traian nr. 175.
„Beneficiari direcţi ai proiectului sunt 252 de persoane cu vârsta minimă de 60 de ani, dintre care 102 care beneficiază de servicii sociale în momentul de faţă, la care se vor adăuga 150 de viitori beneficiari. Proiectul are o valoare de 4.107.513,63 lei“, a spus Nicoleta Manole.
După implementarea proiectului, atât la sediul centrului, cât şi la domiciliul vârstnicului vor fi prestate servicii sociale şi socio-medicale cum ar fi consiliere juridică, consiliere psihologică, consiliere socială, servicii de kinetoterapie, servicii de masaj, servicii de informare, comunicare, socializare, recreere, terapie ocupaţională pentru vârstnici, art terapie şi meloterapie, servicii de asistenţă medicală şi monitorizare generală pentru recuperare.
Totodată, vor fi asigurate servicii de îngrijire şi asistenţă socio-medicală a persoanei vârstnice la domiciliu incluzând şi servicii de spălătorie şi călcătorie la sediul instituţiei pentru 50 vârstnici, precum şi servicii de monitorizare virtuală a stării vârstnicului prin introducerea „Asistentului virtua“ la domiciliu pentru 40 dintre cazurile de vârstnici asistaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Anunț pierdere Certificat de Inregistrare CUI 11012736 din 28.09.1998

SC RO-Bangla SRL, CUI 11012736, cu sediul in Sat...

Madama Butterfly, producție a Operei Naționale București, în cea de-a patra zi a Bucharest Opera Festival

Opera Națională București prezintă luni, 10 iunie, ora 19:00,...

Un cutremur de magnitudinea 4,1 a avut loc ieri în zona seismică Vrancea-Buzău

Miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, a avut loc un...

Circulaţie rutieră pe o singură bandă timp de doi ani pe podul Giurgiu – Ruse

Circulația rutieră pe podul peste Dunăre de la Ruse...