Proiect de 350 de milioane de euro: 7.000 de locuri de cazare în şapte ministaţiuni ecoturistice în masivul Leaota

Date:

Deocamdată stăm bine doar la teorie. Autorităţile din Dâmboviţa se gândesc să dezvolte turismul şi în masivul Leaota, acolo unde, împreună cu judeţele vecine Argeş şi Braşov, vor să pună bazele a şapte ministaţiuni ecoturistice, unde localnicii să îşi poată valorifica produsele tradiţionale.

pensiune

Ideea a fost lansată de faţă cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, care a venit în Dâmboviţa pentru a-şi arăta susţinerea faţă de turismul de aici. „Pe partea de investiţii, am discutat despre proiectele din staţiunea montană, despre oportunităţile realizării unei staţiuni de schi şi mă bucură faptul că sunteţi printre puţinele destinaţii care au un imens potenţial în ceea ce priveşte realizarea unui produs turistic integrat. Aveţi şansa să realizaţi o zonă turistică ce să incorporeze toate formele de turism şi să se ridice la standardele pe care cu toţii ni le dorim”, a spus Şeful ANT, Răzvan Filipescu.

Proiect ambiţios de 350 de milioane de euro

Proiectul presupune crearea a şapte mini-staţiuni turistice în zona Leaota, plecând de la cabana Leaota. Repartizarea ar fi următoarea: trei pe teritoriul judeţului Argeş şi patru pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Se doreşte crearea a peste 7.000 de locuri de cazare, hoteluri şi pensiuni, 18 kilometri de pârtii olimpice naturale, pârtie pentru bob şi patinoare artificiale.

„Este întocmit de mai multă vreme un studiu de fezabilitate. Ar implica o colaborare între judeţul Dâmboviţa şi judeţul Argeş. Sperăm să obţinem finanţare pe exerciţiul 2014-2020, tot din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Lucrul acesta este deja discutat cu Argeş, dar, ca să fiu exact, noi am discutat cu toate judeţele din jur, pentru că vor avea prioritate la finanţare proiecte integrate, care rezolvă problemele mai multor judeţe. Au un impact regional”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean.

adevarul.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...