Proiect de 350 de milioane de euro: 7.000 de locuri de cazare în şapte ministaţiuni ecoturistice în masivul Leaota

Data:

Deocamdată stăm bine doar la teorie. Autorităţile din Dâmboviţa se gândesc să dezvolte turismul şi în masivul Leaota, acolo unde, împreună cu judeţele vecine Argeş şi Braşov, vor să pună bazele a şapte ministaţiuni ecoturistice, unde localnicii să îşi poată valorifica produsele tradiţionale.

pensiune

Ideea a fost lansată de faţă cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, care a venit în Dâmboviţa pentru a-şi arăta susţinerea faţă de turismul de aici. “Pe partea de investiţii, am discutat despre proiectele din staţiunea montană, despre oportunităţile realizării unei staţiuni de schi şi mă bucură faptul că sunteţi printre puţinele destinaţii care au un imens potenţial în ceea ce priveşte realizarea unui produs turistic integrat. Aveţi şansa să realizaţi o zonă turistică ce să incorporeze toate formele de turism şi să se ridice la standardele pe care cu toţii ni le dorim”, a spus Şeful ANT, Răzvan Filipescu.

Proiect ambiţios de 350 de milioane de euro

Proiectul presupune crearea a şapte mini-staţiuni turistice în zona Leaota, plecând de la cabana Leaota. Repartizarea ar fi următoarea: trei pe teritoriul judeţului Argeş şi patru pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. Se doreşte crearea a peste 7.000 de locuri de cazare, hoteluri şi pensiuni, 18 kilometri de pârtii olimpice naturale, pârtie pentru bob şi patinoare artificiale.

“Este întocmit de mai multă vreme un studiu de fezabilitate. Ar implica o colaborare între judeţul Dâmboviţa şi judeţul Argeş. Sperăm să obţinem finanţare pe exerciţiul 2014-2020, tot din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Lucrul acesta este deja discutat cu Argeş, dar, ca să fiu exact, noi am discutat cu toate judeţele din jur, pentru că vor avea prioritate la finanţare proiecte integrate, care rezolvă problemele mai multor judeţe. Au un impact regional”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean.

adevarul.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Biblioteca Metropolitană București – Sediul Central “ Mihail Sadoveanu”

Sediul principal, Biblioteca Mihail Sadoveanu, reprezintă unul dintre cele...

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...