Programul Biblionet, inaugurat si in comuna Reviga

Cele mai citite

 Inaugurare a programului Biblionet in comuna Reviga
Inaugurare a programului Biblionet in comuna Reviga

Recenta inaugurare a programului Biblionet in comuna Reviga a incununat eforturi si timp depuse de toti partenerii implicati in proiect, pentru ca membrii comunitatii de aici sa beneficieze de acest instrument, mai mult decat binevenit, de acces la informatie. Iar evenimentul, care a strans laolalta cetateni de toate varstele ai comunei, a fost un real succes.

Reprezentantii institutiilor implicate in proiect au rostit, cu aceasta ocazie, cateva cuvinte.

„Programul Biblionet, implementat de Bill si Melinda Gates, isi propune sa dezvolte in Romania un sistem public de biblioteci moderne, avand in vedere faptul ca peste 50 la suta din populatia tarii nu are acces la internet. Implementarea acestui program, cu aparatura necesara, a presupus, in judetul Ialomita, dotarea acestor obiective cu peste 100 de calculatoare, imprimante, scannere, videoproiectoare si softuri.

Ma bucur sa vad aici, in sala, nu numai copii, ci si diverse categorii de varsta pentru ca la acest program are acces nu numai copilul, ci si orice adult care doreste sa vina aici. Odata cu acest obiectiv, s-a creat si un nou serviciu: centrul de internet pentru public, unde, repet, poate veni oricine. In plus, s-a creat si un centru de formare la biblioteca judeteana, odata cu aducerea acestor dotari devenind necesara si instruirea bibliotecarilor, acum in masura sa-i invete si pe cei interesati sa acceseze internetul.

Iar meritul pentru obiectivul pe care il inauguram astazi il poarta in egala masura institutiile partenere implicate in proiect, dar si consiliul local Reviga, context in care trebuie sa multumim reprezentantilor acestuia, dar si domnului primar, pentru ca, odata cu acceptarea implementarii programului in localitatea Reviga, au fost necesare multa munca si multe sacrificii. Si insasi punerea la dispozitie a acestui spatiu intr-o perioada de criza demonstreaza cu atat mai mult aceste eforturi. Iar rezultatele eforturilor se vor vedea in timp, atunci cand copiii – adultii de maine – vor sti ca au invatat sa lucreze pe calculator cu ajutorul acestui program. Va urez tuturor succes si sper ca, la fiecare vizita la biblionet, sa luati cu imprumut si o carte de la biblioteca, pentru ca, stim cu totii, cartea este calea catre cultura si catre cunoastere“, a declarat doamna bibliotecar de la Biblioteca Judeteana Stefan Banulescu din Slobozia.

Programul "Biblionet" pus in practica, in localitatea Reviga
Programul "Biblionet" pus in practica, in localitatea Reviga

La randul sau, cea care se va ocupa de initierea celor interesati de acest program in „tainele“ calculatorului, doamna bibliotecar din comuna Reviga, a spus: „Multumesc, in primul rand, tuturor celor care au avut un aport important in concretizarea acestui demers, doamnei Mariana Fasie, care mi-a fost coordonator si formator in programul Bibilionet, domnului primar, gazda evenimentului, multumesc domnilor profersori si doamnelor invatatoare, colegelor mele de la Amara, Cocora, Cazanesti si Milosesti, dar si doamnei viceprimar, care a tinut neaparat sa ma vada implicata in acest program“.

Domnul Niculae Began, edilul localitatii, si unul dintre cei care si-a adus incontestabila contributie la punerea in practica a acestui proiect, a declarat: „Sunt, alaturi de doamna bibliotecar, gazda evenimentului de astazi si de fapt noi toti, cei din Reviga, suntem gazdele acestei actiuni. Iar pentru mine este o mandrie si o onoare sa particip la astfel de evenimente, cel de azi reprezentand unul deosebit si ma bucur ca am putut fi alaturi de celelalte 20 de localitati din judet in cadrul programului. Speram ca pe viitor sa gasim posibilitatea de a achizitiona cat mai multe calculatoare, pentru ca acei copii care nu dispun acasa de calculatoare sa poata veni aici.

Evenimentul de azi e un pas important pentru cultura noastra, pentru educatia noastra, si va invit pe toti sa vizitati biblioteca. Iar noi ne vom ocupa ca fondul de carte sa fie adecvat cerintelor dumneavoastra, vreumurilor pe care le traim, iar in ce priveste dotarile, si ma refer la mobilier, ele vor fi cu siguranta inlocuite, anul viitor, cu unele noi, moderne.

Multumesc bibliotecii judetene pentru sprijinul oferit in acest program, firmelor care au avut un aport la aceasta actiune si speram ca spatiul nou creat, unul deosebit, sa cunoasca si o activitate rodnica“.

„Evenimentul de astazi, privind deschiderea centrului internet pentru public din cadrul programului Biblionet, a fost un succes. Demonstratiile facute de doamna bibliotecar au fost bine structurate si consider ca toti cetatenii vor beneficia si vor fi incantati de serviciu, remarc si apreciez efortul comunitatii locale in vederea implementarii programului si felicit conducerea primariei, careia ii doresc succes in activitate“, a declarat doamna Elena Alexandru, sef Serviciu Relatii cu publicul din cadrul Bibliotecii Judetene Stefan Banulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img