Programul Biblionet, inaugurat si in comuna Mihail Kogalniceanu

Cele mai citite

„Biblionet - lumea in biblioteca mea“, inaugurat in localitatea Mihail Kogalniceanu
„Biblionet - lumea in biblioteca mea“, inaugurat in localitatea Mihail Kogalniceanu

Vineri, 18 februarie, a fost inaugurat si in localitatea Mihail Kogalniceanu programul „Biblionet – lumea in biblioteca mea“, prin intermediul caruia cetatenii comunei vor beneficia de acces gratuit la calculatoare si internet in biblioteca din comunitate.

Printre cei prezenti la eveniment s-au numarat Mihaela Racoviteanu, directorul Bibliotecii Judetene „Stefan Banulescu“ Ialomita, Alexandru Dinu, edilul comunei Mihail Kogalniceanu, Gheorghe Zavelea, reporter la Radio Romania Actualitati, bibliotecari din judet, elevi, profesori, consilieri locali, dar si locuitori ai comunei Mihail Kogalniceanu.

Gratie programului BIBLIONET, Biblioteca Comunala Mihail Kogalniceanu a fost dotata cu patru calculatoare, alaturi de pachetul standard de echipamente: casti, camere web, UPS-uri, router, imprimanta, scanner, proiector cu ecran.

Amplasata in incinta bibiliotecii comunale din localitate, sala Bibilionet ca sta la dispozitia celor interesati in fiecare zi a saptamanii, cu exceptia weekend-urilor.

„Daca va uitati la o scoica, este destul de neprietenoasa, dar cand o deschideti e posibil ca in interior sa gasiti o perla. Asa imi place mie sa compar bibliotecile“, a spus, in cadrul manifestarii prilejuite de inaugurarea Biblionet, edilul localitatii, domnul Alexandru Dinu.

Gratie programului BIBLIONET, Biblioteca Comunala Mihail Kogalniceanu a fost dotata cu patru calculatoare
Gratie programului BIBLIONET, Biblioteca Comunala Mihail Kogalniceanu a fost dotata cu patru calculatoare

Despre BIBLIONET trebuie spus ca este un program finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates, care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania.

Ca o noutate a acestei manifestari, a fost anuntata colaborarea dintre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si partenerii din programul Biblionet. Astfel, in centrele Biblionet din cadrul bibliotecilor publice din judetul Ialomita se pot accesa calculatoarele cu acces pentru public in vederea transmiterii formularelor on line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie