Profesorii din Buzău implicați în traficul de droguri au fost arestați

Cele mai citite

După audierile de marți desfășurate la sediul DIICOT Buzău, unde peste 20 de persoane cercetate într-un caz de trafic de droguri de mare risc au fost aduse în baza unor mandate, liderii grupului au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Este vorba despre cuplul de profesori care a supervizat o rețea de achiziție și distribuție de substanțe interzise.

Marți dimineață, în data de 26 septembrie 2023, un echipaj format din zeci de procurori DIICOT, ofițeri de poliție judiciară și jandarmi din Buzău au efectuat percheziții la domiciliile a 25 de traficanți implicați în vânzarea de droguri de mare risc în regiune. În primele luni ale anului, această grupare a introdus în piața consumatorilor din Buzău cantități semnificative de cannabis, canabioide și droguri sintetice, cum ar fi varianta numită “cristal,” adesea folosită ca înlocuitor pentru metamfetamină.

Rețeaua era condusă de un profesor de economie de 34 de ani, pe nume Mihai Pușcă, care preda la două licee din județul Buzău, și partenera lui, Olivia Diallo, în vârstă de 38 de ani, fostă soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, care lucra ca psihopedagog la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din Buzău.

Aceștia achiziționau drogurile din Vrancea, Brăila și Teleorman și le distribuiau în Buzău, utilizând o metodă concepută pentru a-și menține anonimatul. Practic, cei doi profesori și colaboratorii lor nu interacționau niciodată direct cu clienții, inclusiv cu proprii elevi. Conform DIICOT Buzău, aceștia procurau substanțele prin intermediul unei aplicații criptate, plătind cu criptomonede, iar apoi le distribuiau prin intermediul tranzacțiilor online.

Profesorii traficanți evitau întâlnirea cu cumpărătorii, oferindu-le drogurile în locuri secrete din Buzău și furnizându-le fotografii și coordonate GPS ale acestor ascunzători după efectuarea plăților online.

Pentru a evita orice urme, Mihai și Olivia comandau drogurile folosind aplicații criptate și realizau plăți în criptomonede. În portofoliul lor de vânzare se aflau diverse substanțe, de la canabis la droguri sintetice precum “cristal,” care erau utilizate ca alternativă la metamfetamină, precum și canabioide. Din gruparea lor făceau parte alți 23 de tineri, care au fost aduși la interogatorii în etape ulterioare.

Procurorii DIICOT Buzău au prezentat cei doi lideri ai rețelei de traficanți de droguri în fața instanței cu cererea de arest preventiv. Aceștia au primit mandate de reținere pentru 24 de ore, iar profesorii Mihai Pușcă și Olivia Diallo urmează să fie suspendați de la catedră.

Ultimele articole

Orașul Bragadiru îngropat în gunoaie

Băieții deștepți din mafia transpartinică politico-administrativă din Ilfov au mai făcut o nefăcută. Au reușit să îngroape orașul Bragadiru...

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Cazanele Dunării: bijuteria naturală a României

Cazanele Dunării, un miracol geografic situat în partea de sud-vest a României, reprezintă o comoară naturală cu o frumusețe...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ