Procurorii au dispus trimiterea in judecata a doi comisari ANPC Ilfov, pentru luare de mita

Cele mai citite

Comisari ai ANPC Ilfov, trimisi in judecata
Comisari ai ANPC Ilfov, trimisi in judecata

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: Bologa Maria, in stare de arest preventiv in alta cauza si Stoinea Sorin-Gabriel, in stare de arest preventiv in prezenta cauza, ambii comisari in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

La data de 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiti agenti economici care desfasurau activitati de comert intr-un complex comercial din orasul Voluntari, judetul Ilfov, inculpatii Bologa Maria si Stoinea Sorin – Gabriel, ambii in calitate de comisari in cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov, au pretins si au primit de la reprezentantii unor societati comerciale suma totala de 4.000 lei.
Banii au fost pretinsi si primiti pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande raportat la neregulile constatate, pretinzand ca aceste nereguli sunt sanctionabile cu confiscarea marfii, suspendarea activitatii firmei si amenda in suma de 5.000 lei.

In vederea restituirii catre denuntatori a sumelor de bani date cu titlu de mita, procurorii anticoruptie au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile apartinand celor doi inculpati.
Inculpatii Bologa Maria si Stoinea Sorin – Gabriel au fost arestati preventiv la datele de 3 septembrie 2010, respectiv 4 octombrie 2010, in doua dosare penale diferite.

Acestia au mai fost trimisi in judecata de catre procurorii Serviciului Teritorial Bucuresti al DNA la data de 28 septembrie 2010 pentru fapte similare.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie