Principele Radu al Romaniei a lansat la Giurgiu volumul ” Provizoratul istoric”

Data:

Alteta Sa Regala, Principele Radu al Romaniei s-a aflat vineri la Giurgiu pentru a noua oara,  de data asta pentru ca, la sala mare a Ateneului „Nicolae Balanescu”, sa-si lanseze cel mai nou volum de publicistica intitulat „Provizoratul istoric”. Evenimentul a avut loc in prezenta catorva sute de persoane, a unor oficialitati locale si judetene, participand  oameni de cultura, cadre didactice, elevi si jurnalisti, dintre care nu au lipsit primarul Lucian Iliescu sau presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Beianu, dar si reprezentantii Muzeului local.

„Noul volum a fost unul care a starnit un mare interes, poate pentru tenta istorica legata mult de politic” a apreciat autorul, cartea cuprinzand articole, eseuri, declaratii si conferinte din anii 2007-2010, facand referire indeosebi la lipsa institiutiilor profesioniste ale statului nostru si la incapacitatea acestora de a lucra unitar , in contextul dezvoltarii statale din ultimul secol si jumatate.

La rugamintera primarului Lucian Iliescu, care l-a insotit pe toata perioada vizitei, Principele Radu a vorbit si despre Giurgiu, oras despre care a spus ca este legat sufleteste, dar mai ales un oras care, in opinia Sa, poate avea un viitor deosebit prin amplasamentul sau geo-strategic si ar putea deveni un oras strategic pentru intraga dezvoltare economica si culturala a Romaniei.

Principele Radu al Romaniei  a tinut sa sublinieze ca scopul principal al vizitei sale la Giurgiu este lansarea de carte, asa ca  a acordat zeci de autografe celor care si-au procurat cartea, apoi a efectuat o vizita scurta si la Colegiul National Ion Maiorescu unde s-a intalnit cu elevii de la aceasta institutie de invatamant, la fel cum a facut si anul trecut cand a vizitat Liceul „Tudor Vianu”.

Principele este autorul mai multor volume, intre care: „Ana a Romaniei – Un razboi, un exil, o viata”, „Mihai al Romaniei”, „Elena, portretul unei regine”, „Nunta de diamant”, „Coroana romana”, „Europa din noi” sau „Biblioteca in flacari”.

Gelu BREBENEL

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

La Bohème cu Opera Naţională Română din Iaşi pe operei bucureştene la Bucharest Opera Festival

Opera Națională Română Iași prezintă marți, 11 iunie, ora...

Se conturează un proiect vital pentru sănătatea publică, Centura Verde București-Ilfov

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, alături de...

S-a deschis Aurora Retail Park Giurgiu

Cometex, dezvoltatorul de parcuri comerciale, a inaugurat Aurora Retail...

Peste 9.000 de fermieri din Olt așteaptă ajutorul de 1.500 euro pe hectar

În județul Olt, aproape 9.300 de agricultori s-au înregistrat...