Primul președinte de țară mort din cauza COVID-19 declarase: „Dumnezeu ne va proteja”

Cele mai citite

Pierre Nkurunziza, preşedintele statului Burundi, una dintre cele mai sărace ţări de pe planetă, a murit pe 8 iunie, la vârsta de 55 de ani, iar cauza oficială a morții a fost un infarct. Conform BBC, surse medicale din spitalul unde a fost transportat de urgență în ziua decesului au dezvăluit că președintele burundian a decedat, de fapt, din cauza coronavirusului.

Președintele refuzase să ia orice fel de măsură anti Covid. Fiind un creștin ultra religios, acesta declarase în numeroase rânduri că „Dumnezeu ne va proteja de virus” și că „Dumnezeu a curățat țara de virus”. Astfel, nu numai că a refuzat să ia măsuri de protecție pentru populație, dar a ținut să fie deschise și evenimente sportive și alte mari adunări publice. Mai mult, acesta a expulzat din țară experții Organizației Mondiale a Sănătății.

Astfel, potrivit Daily Mail: ”Președintele Burundi devine primul șef de stat din lume care a murit din cauza COVID-19, confirmă medicii, deși oficialii guvernamentali insistă că moartea s-a datorat unui infarct”. O sursă medicală din spitalul Karusi, unde a murit Nkurunziza, a confirmat că președintele avea ”suferințe respiratorii grave” înainte de moartea sa, afirmă ziarul britanic.

Medicii de la Spitalul universitar Kamenge din Bujumbura au declarat, pentru AFP, că șeful institutului de sănătate publică le-a cerut singurul ventilator al spitalului și pe șeful serviciului Terapie Intensivă ”în numele Președinției”, luni, 8 iunie, la 10 dimineața”. Președintele a fost transportat la spitalul din Karusi imediat după asta, dar era ”prea târziu”, ”era deja mort”, a spus o sursă medicală din Karusi. Președintele a avut Covid-19 după ce soția sa a fost internată la sfârșitul lunii mai infectată cu coronavirus. Un document medical văzut de AFP spunea că era pozitiv pentru coronavirus și avea probleme respiratorii.

Un purtător de cuvânt al Nkurunziza declarase pentru BBC News în martie: „Burundi este o excepție printre alte națiuni, deoarece este o țară care i-a acordat lui Dumnezeu primul loc, un Dumnezeu care păzește și ne protejează de orice nenorocire.“

Și, vorba vechiului proverb românesc: “Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă și în traistă”! De multe ori, ajutorul lui Dumnezeu vine sub diverse forme (Ex. experții Organizației Mondiale a Sănătății!), important este să recunoști semnele. Sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Coaliția PNL-PSD hărțuiește jurnaliștii incomozi și răsplătește presa obedientă

In ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului de către România se arată faptul...
- Advertisement -spot_img

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img