Primul investitor străin care ne laudă infrastructura: Lufkin Industries a inaugurat o fabrică lângă Ploieşti

Date:

Lufkin Industries a inaugurat în ziua de 19 iunie, o fabrică ultramodernă de echipamente petroliere, situată lângă Ploieşti, investiţie de 140 de milioane de dolari care va produce pentru export.

fabrica
Guvernul României a contribuit cu un ajutor de stat de 28 de milioane de euro. Unitatea are 260 de angajaţi, din care 150 lucrează direct în producţie. Până la finele anului, numărul salariaţilor va ajunge la 350. Pentru acest an sunt estimate vânzări de 60 de milioane de dolari, dar vor ajunge la 100 de milioane de anul viitor. Spre comparaţie, Lufkin a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de dolari. Circa 90% din producţie va fi exportată.

Poziţie strategică

Jay Glick, preşedinte şi director general al Lufkin Industries, a lăudat infrastructura găsită în România, calitatea forţei de lucru, educaţia şi sprijinul Guvernului în realizarea acestei investiţii. „Aceasta este cea mai mare investiţie făcută de Lufkin. De ce am ales România? În primul rând poziţia strategică a României, care ne oferă posibilitatea de a aborda altelor ţări din nordul Africii – pentru noi Egiptul este o piaţă importantă, Africa Subsahariană, Orientul Mijlociu, centrul Asiei şi fostele state membre URSS. Infrastructura de transport a reprezentat un element fundamental pentru alegerea României. Apoi forţa de muncă: am fost impresionaţi de calitatea oamenilor şi nivelul lor de pregătire. De asemenea, există furnizori capabili, atât pentru materiale, cât şi pentru componente. Nu în ultimul rând, faptul că România e parte a UE ne dă stabilitate. Guvernul e apropiat de mediul de afaceri”, a afirmat Jay Glick.

“Made in România” pe toate produsele

Oficialul a mai spus că produsele vor avea logo-ul Made in România, scris inclusiv pe fabrică, dar a mai menţionat că în ţara noastră nu doar sunt produse, ci şi proiectate. De asemenea, sunt oferite servicii de service. Glick a mai completat că a fost impresionat şi de calitatea educaţiei din România, aşa că a fost decisă şi realizarea unui centru IT în cadrul unităţii, care să deservească toată emisfera estică.

adevarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...