Primul drum judeţean construit după 1989 va fi variantă ocolitoare pentru DN 1

drum judetean construit cu fonduri privatePrimul drum judeţean construit în Prahova în ultimii 23 de ani va fi deschis circulaţiei pe 22 august şi va fi folosit ca variantă ocolitoare pentru DN 1 – Valea Prahovei.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, sâmbătă au fost făcute probele pentru acest drum judeţean care va face legătura între localităţile prahovene Buşteni şi Valea Doftanei şi care va fi folosit drept variantă ocolitoare pentru DN 1 în momentul în care vor începe lucrările la autostrada Comarnic – Braşov.
Tronsonul care are 18 kilometri porneşte din dreptul Castelului Cantacuzino din Buşteni, trece prin Munţii Baiului şi ajunge în localitatea prahoveană Valea Doftanei.
Mircea Cosma a precizat că drumul a fost realizat de mai multe firme private care au contribuit financiar la construirea acestuia, astfel că pentru această investiţie nu au fost alocate fonduri publice.
Drumul urmează să fie clasificat, denumit şi semnalizat din punct de vedere rutier, el urmând a fi deschis circulaţiei pe data de 22 august.
„Acest drum este primul drum care poate fi clasificat ca şi drum judeţean construit integral după 1989. El va fi utilizat pentru decongestionarea traficului pe Valea Prahovei când vor începe lucrările la autostrada Comarnic – Braşov şi poate fi folosit pentru exploatarea extraordinarului potenţial turistic al zonei“, a declarat Mircea Cosma. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments