Primul aeroport privat din România va fi construit de o companie ucraineană în apropierea Bucureștiului

Data:

Primul aeroport privat din România urmează să fie edificat în proximitatea Bucureștiului. Proiectul va fi materializat de către firma patronată de Mircea Tudor, cunoscut ca inventatorul scannerelor destinate camioanelor și avioanelor.

Compania condusă de Mircea Tudor, inventatorul tehnologiei de scanare pentru vehicule comerciale și aeronave, va superviza implementarea acestui proiect. Realizarea primului aeroport privat din țară va fi gestionată de o firmă din Ucraina.

Investiția inițială este estimată la aproximativ 400 de milioane de euro, iar demersurile preliminare au fost finalizate cu semnarea documentelor necesare pentru începerea lucrărilor. Anunțul oficial a fost făcut în cadrul unei întâlniri organizate de către Consiliul Județean Ialomița, la care a fost prezent și Victor Ponta.

Consiliul Județean Ialomița a atribuit contractul de concesiune pentru terenurile fostului aerodrom militar Alexeni, situat în apropierea Bucureștiului, pe data de 18 martie. Noua facilitate aeroportuară va cuprinde un terminal destinat pasagerilor, cu o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați. Potrivit planurilor, acesta va avea o capacitate de procesare de aproximativ 6,5 milioane de pasageri anual.

În plus, proiectul va include și un terminal de marfă de aproximativ 20.000 de metri pătrați, proiectat pentru a manipula peste 10.000 de tone de mărfuri pe an. În zona respectivă, se va construi, de asemenea, un hangar de aproximativ 30.000 de metri pătrați, care va găzdui facilități pentru mentenanță și reparații aeronautice, o școală de aviație, puncte vamale și instalații de încărcare.

Potrivit planurilor investitorilor, se prevede și instalarea unui parc fotovoltaic, care va asigura autonomia energetică a aeroportului.

Investiția totală este estimată la 400 de milioane de euro, iar termenul de finalizare a construcției este de patru ani. Noul aeroport va fi situat la o distanță de 66 de kilometri de București și ar putea constitui o alternativă la Aeroportul Henri Coandă. Inițiatorii proiectului propun că o parte din zborurile operate de companiile low-cost să fie redirecționate către această nouă facilitate aeroportuară.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...