Primarul suspendat al comunei buzoiene Cernăteşti, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

primar-Cernatesti-Valerica-SercaianuPrimarul suspendat al comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în formă agravantă, alături de alt şofer implicat în accidentul din luna mai soldat cu moartea unei adolescente şi rănirea alteia.
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorii au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, pentru ucidere din culpă în formă agravantă.
În aceeaşi cauză a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată a altui şofer implicat în accidentul din luna mai soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani şi rănirea alteia.
Cel de-al doilea şofer, Claudiu Florin Niţu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, el aflându-se în stare de libertate.
Probatoriul administrat în faza urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 21 mai 2013, în timp ce conducea autoturismul marca Jeep Cherokee cu o viteză peste limita legală, respectiv 91 km/h. pe DJ 203 K, pe raza localităţii buzoiene Potoceni, din direcţia Cernăteşti către Buzău, primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire periculoasă, părăsind partea carosabilă şi accidentând mortal o fată de 15 ani, care se afla în afara părţii carosabile şi rănind-o pe alta.
Procurorii au stabilit, în urma expertizelor şi analizelor, că primarul avea în momentul producerii accidentului o alcoolemie în sânge de 1 gr.%o.
În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea şofer trimis în judecată, procurorii au stabilit că circula în localitate cu o viteză peste limita legală, respectiv 61 km./h., din direcţia Cernătesti către Buzău, când a făcut o manevră de schimbare a direcţiei de mers, virând la stânga, fără să se asigure, ciocnindu-se cu autoturismul condus de primarul din Cernăteşti, care circula în aceeaşi direcţie.
Cel de-al doilea şofer implicat în accidentul de la Potoceni a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpa, dosarul fiind înaintat, spre soluţionare, Judecătoriei Buzău.
Primarul comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, se află în arestul IPJ Buzău, din momentul arestării sale preventive fiind suspendat din funcţie prin ordin al prefectului de Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.