Primarul oraşului Comarnic, în stare de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Botoacă Vasile-Dorian, primar al Oraşului Comarnic, judeţul Prahova.

primaria comarnic

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a deţinerii de către acesta a funcţiei de primar, concomitent cu alte funcţii sau calităţi, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor.

Botoacă Vasile-Dorian s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 15 iulie 2010, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Primar al Oraşului Comarnic, judeţul Prahova, cât şi calitatea de persoană fizică autorizată „ Botoacă Vasile-Dorian “. Starea de incompatibilitate a fost identificată şi pentru intervalul 10 mai – 12 iulie 2011, perioadă în care acesta a exercitat şi funcţia de administrator al S.C. DORIAN SMART SOLUTIONS S.R.L. Astfel, Botoacă Vasile-Dorian nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora ‘Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale […] calitatea de comerciant persoană fizică’.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] Primarul orasului Comarnic, în stare de incompatibilitate este preluat de pe SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, […]