Primarul municipiului pledeaza pentru cumpararea locuintelor tip ANL

Cele mai citite

Primarul municipiului Giurgiu sustine ca persoanele care primesc locuinte de la stat ar trebui sa se angajeze in cumpararea acestora, pentru ca bugetul de stat sa isi refaca fondurile in vederea continuarii procesului de construire a locuintelor sustinute de stat.
„Dupa ce au fost acordate locuinte tinerilor sau altor familii care solicitasera acest ajutor de la Primarii a fost data o lege prin care se oferea posibilitatea acestora de a-si cumpara locuintele, dar raspunsul acestor tineri a fost foarte firav“, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
El spune ca intelege ca celor care au primit astfel de locuinte le este greu sa le cumpere, dar crede ca ar trebui introdus un sistem prin care, inca de acordarea unor astfel de locuinte cu chirie, cei care le primesc sa se angajeze ca intr-un an sau doi vor face un credit prin care isi vor achizitiona locuinta primita, pentru a se reface astfel fondurile bugetare pentru acest capitol.
„Daca nu mai reluam ciclul de a face astfel de locuinte, tinerii ceilalti nu vor mai avea de unde primi locuinte in viitor“, a completat Lucian Iliescu.
El a afirmat ca pot fi concepute sisteme de creditare pe 20 sau 30 de ani, astfel incat cei care primesc o casa sa o poata cumpara.
In replica, unii beneficiari de locuinte ANL spun ca pretul acestora este mult prea mare pentru tinerii care si asa au salarii mici sau care vor avea locuri de munca cu contracte de munca pe durate determinate si pentru care bancile nu se inghesuie sa acorde credite.
Pretul unei astfel de locuinte acordate de stat este de 436 de euro pe metru patrat, aproape dublu fata de locuintele mai vechi aflate in vanzare in acest moment pe piata imobiliara din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie