Primarul municipiului Giurgiu este hotărât să facă ordine în oraş chiar dacă pierde „capital politic“

nicolae-Barbu-primar-giurgiuPrimarul independent al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, este hotărât să facă ordine în oraş chiar dacă acest lucru presupune să piardă „capital politic“.
„Democraţia şi civilizaţia s-au făcut şi cu legi, dar şi cu aplicarea lor şi, de aceea, prefer să instaurăm ordinea şi curăţenia în municipiu chiar dacă am fost atenţionat că voi pierde din capitalul politic. Prefer să pierd capital politic, dar să fie ordine în oraş“, a declarat miercuri Nicolae Barbu, într-o conferinţă de presă.
El a spus că un prim exemplu în instaurarea ordinii şi curăţeniei în oraş îl reprezintă măsurile aplicate în cazul mâncatului de seminţe în parcuri.
„Nu mai vreau să ne jucăm de-a porumbelul şi gaia, adică oamenii să se ascundă când mănâncă seminţe şi aruncă resturile pe jos doar atunci când văd un poliţist local. De aceea, la finalul săptămânii trecute am trimis în parcuri poliţişti îmbrăcaţi în civil care chiar se aşează pe bancă şi discută cu cetăţenii, iar în momentul în care constată anumite aspecte se pot aplica amenzi“, a precizat primarul municipiului Giurgiu.
Nicolae Barbu a afirmat că, deocamdată, poliţiştii locali nu au aplicat nicio amendă pentru mâncatul de seminţe şi aruncatul cojilor, ceea ce înseamnă că „frica, jena sau ruşinea au dat rezultate“.
Primarul municipiului Giurgiu a anunţat că va extinde acest mod de lucru în toate zonele din oraş şi nu doar în parcuri. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments