Primarul Iliescu vorbeste despre posibilitatea unei greve generale in administratie

Data:

  Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu,  a informat ziaristii ca a discutat in Delegatia Permanenta a PNL posibilitatea ca toti reprezentantii USL din administratia publica locala ( adica primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni) sa intre in greva generala sau chiar sa-si inainteze demisiile. Aceasta,  in semn de protest fata de modul discretionar in care Guvernul Boc intelege sa repartizeaza fonduri la bugetele locale. Iliescu este de parere ca s-a ajuns la un blocaj financiar periculos datorita faptului ca actualul guvern a redus in mai multe trepte cotele din TVA si impozitul pe venituri care trebuie sa alimenteze bugetele locale, iar acest lucru dezavantajeaza in special comunitatile conduse de primari ai opozitiei, atat timp cat localitatile conduse de primari din cercul puterii primesc sume suplimentare direct din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.

“Am ajuns la un moment de rascruce. In ultimii ani am facut credite bancare pe baza unei viziuni asupra bugetului consolidat, care ne permitea un grad de indatorare de pana la 30 la suta. Prin ultimele taieri ale veniturilor ce raman la comunitate si dirijarea acestora catre bugetul central, am putea deveni nesolvabili si nu ne vom mai putea plati ratele la banci, pentru ca deja depasim plafonul de 30 la suta pe care tot statul ni-l garanta. In schimb vedem ca nu aceeasi regula se aplica si administratiilor publice conduse de reprezentatii puterii. Suntem nevoiti sa reducem personalul si cheltuielile pentru a ne incadra in bugetul pe care il avem. Dar totul are o limita. Spre exemplu, in judetul Giurgiu, Guvernul a directionat fonduri substantiale catre cele opt primarii conduse de democrat-liberali, fonduri ce depasesc cu mult totalul celor alte 27 de primarii conduse de primari PNL. Cand vedem o primarie PNL sau PSD ca primeste fonduri de la Guvern, deja intram in alarma pentru ca este mai mult ca sigur ca se incearca cumpararea primarului respectiv. Tocmai de aceea am cerut in Delegatia Permanenta a PNL sa luam in calcul posibilitatea ca toti alesii USL din administratiile locale sa intram in greva generala sau chiar sa ne inaintam demisiile. De fapt, am revenit la aceasta propunere dupa ce am vazut cu totii ce se intampla zilele acestea. Ideea a fost foarte bine primita si voi insista pe ea in continuare, pentru a fi promovata la nivel USL. Guvernul isi doreste alegeri comasate sub pretextul ca face economii ”, a mai spus primarul Lucian Iliescu.

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...