Primarul hoț, primarul prost și primarul gospodar

Data:

România are trei categorii de primari: hoți, proști și gospodari. Indiferent de partid! Toate partidele au hoți și gospodari. Este de vină “sistemul” că administrația este plină de hoți? NU! Tu ești de vină! Îți vine copilul cu familia în concediu în România și mor toți în accident, pentru că drumurile sunt proaste? Tu ești de vină! Nu este de vină statul. Pentru că TU ai votat, o dată la patru ani, un primar hoț. Citește până la capăt și vei înțelege de ce.

O dată la patru ani avem alegeri locale. Pe care nu le prea băgăm în seama și, când mergem să votăm, mergem în silă, fără să ne gândim prea mult pe cine punem ștampila. Complet greșit! Când nu ne pasă și punem ștampila pe un primar hoț, decidem să murim de cancer sau să murim cu cinci ani mai devreme pentru că avem o rețea de apă (ne)potabilă și bem doar apă infestată cu nitrați. Când alegem un hoț, alegem să mergem încă patru ani prin noroaie. Când alegem un hoț, decidem să murim cu zile în spitale! „De ce?”, vă întrebați. Dacă alegeam un primar gospodar, acesta ar fi făcut un proiect cu fonduri europene și toată localitatea ar fi beneficiat de apă pură, deci sănătoasă. Dacă alegeam  un primar cinstit și gospodar acesta ar fi pus un manager bun și cinstit la spital, astfel încât substanțele dezinfectate ar fi omorât cu adevărat toți stafilococii. Aurii, roșii sau în dungi. Dacă alegeam un primar cinstit, ar fi făcut drumuri, trotuare și borduri care să reziste ani și ani, nu pe care să le schimbe mai des decât șosetele.

Cum recunoști un primar hoț?

Nu atrage fonduri europene, pentru că îi este frică. Știe că dacă fură bani europeni, probabil va fi prins și va face ani mulți de pușcărie.

Localitatea arată jalnic, dar lui îi merge super: vilă pentru el, vile pentru copii și pentru amanta, mașini de lux etc. Plătite din banii tăi! Banii “de la primărie” sunt de fapt BANII TĂI! Sunt impozitele și taxele pe care le plătești TU!

“A furat dar a și făcut”

Complet greșit! Dacă fură, înseamnă că lucrarea respectivă costă de 2,3 sau 5 ori mai mult. Asta înseamnă că în loc de 100 de metri de trotuar, trebuia să facă 500 de metri. Iar cu banii pe care i-a plătit în plus renova și școală sau dispensarul.

“Îl alegem pe el, că vin ceilalți mai hămesiți”

Fals! În trecut, dragă popor român, erai mai înțelept și spuneai că “Cine fură azi un ou, mâine va fura un bou”. Fac jurnalism de 24 de ani și cunosc foarte bine administrația locală. Haideți să vă explic cum se fură la o primărie. În primul mandat, primarul fură cu teamă și încă nu știe în cine să aibă încredere și în cine nu. În plus, încă nu are relații de încredere la județ care să-l protejeze. La al doilea mandat, este mult mai lacom și va fi pregătit să înceapă jaful adevărat! Automat trebuie să împartă hălci mai mari și “la județ”. Așa că, din banii tăi, va plăti prefectul, președintele de consiliu județean, procurorul, avocatul și judecătorul. Este nevoit să fure din ce în ce mai mult. Știe că dacă iese din horă, înfundă pușcăria. Asta înseamnă că tu vei înota încă 4 ani prin noroaie. Așa trec 12, 16 sau 20 de ani din viața ta, avându-l în frunte pe primarul hoț. Care se plimbă în vacanțe exotice în timp ce tu bei apă cu nitrați. Iar în timp ce tu stai la ocazie, el se plimbă în jeep. Cumpărat din banii tăi! Vrei să nu se întâmple asta? Votează pe cineva care măcar pare cinstit. Nu pe unul care te-a furat patru ani, dar “a și făcut”!

„Îl votăm pentru că ne-a dat”

V-a dat din banii voștri. Să ne imaginăm că mergem la un restaurant și comandăm o ciorbă. După 5 ore, chelnerul vine cu o ciorbă care are un sfert de cartof în loc de un cartof. Și niște gheare de pui amărâte, în loc de carne adevărată. Și, vă zâmbește frumos deși probabil că a și scuipat în farfurie, pentru că vă consideră niște proști. Iar pe notă, în loc de 10 lei, vă încasează 30 de lei. Pe care, bineînțeles, trebuie să-i plătiți. La plecare, fiindcă știe că și-a bătut joc de voi, vă dă o bombonică ca să veniți și data viitoare. Trece timpul și te duci la același restaurant/votezi același primar hoț? Atunci ești un prost și un nesimțit și din cauza ta mor pe drumurile din România mii de oameni nevinovați în fiecare an. De două ori mai mulți decât media din Europa. Niciodată, dar niciodată un primar nu vă va da pachete cu ulei, zahăr sau orice altceva din buzunarul lui! Vă va da din fondurile primăriei sau din șpaga de la vreo lucrare, adică DIN BANII VOȘTRI! O dată la patru ani îți plătești singur bombonica și pui ștampila pe același hoț? Îți meriți soarta!

„Nu facem nimic în comună, pentru că nu avem bani de la județ”

Minciuni! Dacă vrea cu adevărat să facă, sunt miliarde de euro fonduri europene pe care poate să le acceseze. Dacă nu face asta, atunci e hoț sau prost. Atenție, din fondurile europene e riscant să furi, iar ei știu asta! Având în vedere că au 100 de milioane salariu ar putea să nu fure, dar ei sunt lacomi și vor palate, mașini și amante.

Alege omul, nu partidul

Toate partidele au oameni cinstiți și oameni hoți! Tu decizi, când alegi primarul, dacă vrei ca în partide să fie mai mulți hoți sau mai mulți oameni cinstiți. Dacă ei văd că tu îi votezi pe aia hoți, indiferent cât te fură, atunci cei cinstiți vor ieși din politică sau se vor apucă și ei de furat. „Fiecare țară are conducătorii pe care-i merită”. Dacă un candidat este bun, dar candidează INDEPENDENT, votează-l! Asta înseamnă că: fie nu a găsit nici un partid care să merite, fie că cei „de la județ” nu l-au pus pe liste fiindcă este cinstit și nu va accepta să le trimită o parte din BANII TĂI, în fiecare lună.

Alegând oameni cinstiți vei curăța în câțiva ani și parlamentul sau guvernul de hoți. Primarii sunt cei care „dau voturi”, la toate alegerile. Dacă primarii sunt hoți, vor „da voturile” către parlamentari hoți care să facă legi care îi protejează de pușcărie. În plus, parlamentarii vor vota un guvern de hoți. Iar guvernul de hoți va fura din bugetul național (TOT BANII TĂI) și nu va investi în drumuri sau în spitale. Iar copiii tăi sau nepoții vor muri din cauza faptului că TU ai votat un primar hoț!

Ai vândut viitorul copiilor tăi și al nepoților pentru o sută de lei

Copiii tăi au plecat din țară și-i vezi doar pe Facebook sau în câte un concediu? Tu ești de vină! Ai votat hoți, care ți-au dat 100 de lei în plus, din banii tăi! Ai vândut viitorul copiilor tăi și al nepoților pentru o sută de lei și meriți cu vârf și îndesat să-i vezi doar “live” pe Facebook. În țară nu au avut loc de hoții pe care i-ai votat la toate alegerile din ’90 încoace.

Primarul care îți spune că „te ajută”, te minte!

Este datoria lui! Este plătit de tine la fel ca și ceilalți din primărie care au salarii de zeci de milioane. La fel și guvernul care „ajută pensionarii”. Cu o mâna fură 20 de milioane din banii tăi, iar cu cealaltă îți dă și ție un milion în plus la pensie. Dacă vreodată s-a nimerit vreun partid cinstit („Babă frumoasă și copil cuminte…”) și nu a putut să-ți dea 100 de lei, tu ce-ai făcut? Nu l-ai mai votat. Așa că cei care au venit după aia, au înțeles că trebuie să-ți dea suta iar ei pot fura liniștiți. În acel moment ai vândut viitorul copiilor tăi și al nepoților pentru o sută de lei. Vrei să ai o sută de lei în plus la pensie, drumuri bune și copiii în țară? Votează cu cap. Țară noastră este atât de bogată încât îți poate da nu o sută, ci 300 de lei în plus la pensie și totodată să aibă drumuri și spitale bune. Doar că cei pe care i-ai votat tu în ultimii 30 de ani fură extraordinar de mult! Fură banii tăi, îți fură ani din viață și-ți fură timpul de stat alături de copii și nepoți.

“Mă piș pe el de vot!”

Atunci îți meriți soarta! Ai terminat o școală cu note bune și nu-ți găsești un loc bun de muncă din cauza piloșilor? Copilul tău nu are un loc la grădiniță pentru că se intră doar pe pile? Ți-ai rupt mașina pe drumurile patriei? Mori cu zile în spitale în timp ce primarul tău se tratează pe la Viena? Meriți tot ceea ce ți se întâmplă! Stai ore întregi citind bancuri pe net dar nu îți găsești timp, odată la patru ani, să analizezi 3-4 candidați și să vezi care e cel mai bun? Nu e problemă! Primarul hoț are deja pregătiți niște oameni care vor vota indiferent că e ploaie, viscol sau sfârșitul lumii! Un calcul simplist: într-o localitate sunt 100 de oameni. 60 dintre aceștia “se pișă pe el de vot”. În acea localitate, primarul în funcție va avea, indiferent ce se întâmplă, 20 de oameni care îl vor vota. Fie asistați social, fie tovarăși de hoție. În concluzie, dacă ies doar 40 de oameni la vot, primarul hoț va câștiga fără emoții, cu 50%. Dar dacă ies 80 de oameni la vot? Atunci va lua doar 25% și probabil va înfunda pușcăria pentru toate hoțiile pe care le-a făcut ca primar.

Vă îndemn, din toată inima, ca pe 9 iunie să votați! Fiecare vot contează!

Articolul de astăzi este o reeditare a celui din septebrie 2020.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...