Primarul din Crevedia, trimis în judecată pentru trafic de persoane și muncă forțată

Data:

Florin Petre, primarul PSD al comunei Crevedia, este acuzat că, timp de opt ani, a obligat o persoană cu handicap mintal grav să muncească gratuit la ferma sa de animale. Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pentru trafic de persoane și supunere la muncă forțată, într-un caz care șochează prin cruzimea și cinismul său.

Un abuz incredibil
Ancheta arată că, din iunie 2016 până în decembrie 2024, edilul a recrutat și exploatat un localnic aflat într-o situație de vulnerabilitate extremă: fără familie, fără locuință și cu un grad accentuat de invaliditate. Victima a fost adăpostită și obligată să îngrijească animalele de la ferma primarului, sub amenințări și presiuni fizice și psihice, fără a primi niciun ban pentru munca prestată.

Potrivit procurorilor, pentru toată această perioadă, persoana vătămată ar fi trebuit să fie remunerată cu aproximativ 145.914 lei, raportat la salariul minim pe economie pentru muncă necalificată.

În urma acestor acuzații, primarul Florin Petre a fost arestat preventiv pe 11 decembrie 2024, iar victima sa a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița.

O fermă suspectă și afaceri neclare
Mai mult, scandalul dezvăluie și ilegalități grave în legătură cu ferma de animale deținută de primar. Inspectorii sanitar-veterinari au constatat că aceasta nu avea documente de funcționare, iar animalele nu erau înregistrate oficial. Au fost găsiți 202 porci și 75 de oi, aparținând altor persoane, iar primarul a fost amendat pentru lipsa documentelor necesare.

Un istoric de controverse
Florin Petre nu este la primul scandal major. Crevedia a fost în centrul atenției publice după explozia devastatoare de la un depozit de gaz care funcționa ilegal, soldată cu cinci morți, peste 50 de răniți și distrugerea mai multor clădiri. Coincidență sau nu, primarul din Crevedia este coleg de partid cu edilul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl unuia dintre patronii depozitului unde s-a produs tragedia.

Cine protejează astfel de indivizi?
Acest caz ridică întrebări grave despre corupția și abuzurile care se petrec la nivel local. Cum a fost posibil ca un primar să exploateze o persoană vulnerabilă timp de opt ani fără ca nimeni să intervină? De ce o fermă care funcționa ilegal a fost ignorată de autorități atâta timp?

Crevedia este din nou în centrul unui scandal național, iar acest caz nu ar trebui să fie trecut cu vederea. Justiția are acum datoria să trimită un mesaj clar: astfel de fapte nu trebuie tolerate într-un stat de drept!

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Teroare la marginea Galațiului: Șacalii pun stăpânire pe un cartier întreg

Locuitorii unui cartier din Galați trăiesc cu frica în...

Ucraina cumpără două reactoare nucleare din Bulgaria pentru centrala de lângă România

Președintele Volodimir Zelensky a aprobat achiziționarea a două reactoare...

Tragedie în Macedonia de Nord: Cel puțin 51 de morți și 100 de răniți într-un incendiu

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de sâmbătă...