Primarul din Corbeanca – în vizorul ANI! Edilul nu poate justifica o avere de 3 milioane de lei

Data:

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu faptul că Anton Valeriu, primarul comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, nu poate justifica o avere de 3 milioane lei prin veniturile realizate.

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 3.061.855 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Anton Valeriu împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, informează ANI într-un comunicat de presă.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 3.061.855 de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către primarul comunei Corbeanca, Valeriu Anton, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice, anunță ANI într-un comunicat de presă remis luni.
Totodată, ANI mai precizează că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, „în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Valeriu Anton împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice”, se mai arată în comunicatul remis redacției.
Reamintim că. Valeriu Anton, edilul comunei Corbeanca, a fost reținut de procurorii Anticorupție în luna mai a.c. , într-un dosar privind retrocedări de terenuri.

Primarul este acuzat că a cerut și primit mită – în bani și terenuri – de aproximativ 4 milioane de euro, pentru a aproba restituirea unor suprafețe de teren.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL