Primarul din Chiajna, trimis în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea Clubului Concordia

Cele mai citite

Primarul din Chiajna, Mircea Minea, este în prezent judecat de procurorii DNA pentru diverse fapte de corupție legate de finanțarea ilegală a Clubului Concordia, în urma cărora primăria a suferit un prejudiciu estimat la aproximativ 45 de milioane de lei.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MINEA MIRCEA, la data faptelor şi în prezent primar al comunei Chiajna, judeţul Ilfov, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de: abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Conform documentului de acuzare, în perioada 2007-2021, Minea și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prin încheierea mai multor contracte de finanțare nerambursabilă cu clubul de fotbal Concordia și prin dispunerea unor plăți totale în valoare de 37.474.795 de lei din bugetul local către acesta.

”Ar fi închiriat aceluiaşi club două baze sportive respectiv bunuri din componenţa acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanţial mai mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă şi 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piaţă şi fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna sau să se fi realizat în urma desfăşurării unor proceduri de licitaţie publică. Această conduită ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei”, a mai transmis DNA.

Procurorii au subliniat că Minea a fost membru fondator și președinte al consiliului director al clubului de fotbal Concordia până la data de 14 ianuarie 2015.

”Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Minea Mircea a cauzat Primăriei Chiajna un prejudiciu în valoare totală de 44.999.953 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru clubul sportiv respectiv. Primăria comunei Chiajna a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză”, a mai transmis sursa citată.

În plus, procurorii au dispus măsuri asigurătorii asupra a 22 de terenuri și imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu propunerea de a menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie