Primarul din Cernăteşti, considerat vinovat de către procurori în cazul accidentului de la Potoceni

Procurorii care au cerut expertiza tehnică în cazul accidentului provocat de primarul din Cernăteşti, Valerică Şercăianu, îl vor pe acesta după gratii. Astăzi, 6 iunie,  procurorii au cerut arestarea pentru 29 de zile a primarului din Cernăteşti, însă magistraţii au respins solicitarea.

primar cernatesti
Expertiza tehnică cerută de procurori a arătat că alesul local este vinovat de accidentul în urma căruia o adolescentă, Anca Bereveanu, şi-a pierdut viaţa şi o altă adolescentă a fost rănită. Rezultatele expertizei i-au determinat pe procurorii Parchetului Judeţean Buzău să ceară arestarea primarului din Cernăteşti. Acesta a fost dus astăzi la Tribunalul Buzău cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile însă magistraţii au respins propunerea şi au dispus interdicţia de a părăsi localitatea. Procurorii au făcut recurs la această decizie.

Rezultatul expertizei a scos la iveală faptul că Valerică Şercăianu circula, la momentul producerii accidentului, cu 91 de kilometri la oră, iar la testarea cu aparatul Drager, alcoolemia lui Valerică Şercăianu a ieşit de 0,38 mg alcool per litru în aerul expirat. Testele efectuate la Medicina Legală au reliefat alcoolemii de 0,8 şi 0,65 g alcool pur în sânge, la diferenţă de o oră şi 25 de minute. Şercăianu a fost reţinut în aceeaşi seară, pentru ca după 24 de ore să fie eliberat, procurorii solicitând o expertiză tehnică.   În data de 21 mai, primarul localităţii buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, aflat la volanul unui Jeep a provocat un accident rutier în timp ce efectua o triplare. După ce a pierdut controlul maşinii, Şercăianu a ieşit pe marginea şoselei unde a lovit două adolescente şi a dărâmat un stâlp de electricitate. Una dintre victime, o adolescentă de 15 ani, a murit, iar cealaltă fată a fost rănită.

adevarul.ro

3 Comentarii la "Primarul din Cernăteşti, considerat vinovat de către procurori în cazul accidentului de la Potoceni"

  1. Pingback: Accident rutier pe fondul nerespectării semnificației indicatorului „STOP” | Ziarul Semnal de Ilfov

  2. Pingback: Cristudor Dumitru, retinut pentru 24 de ore | Ziarul Semnal de Ialomita

  3. Pingback: Leon Rusu şi Valerică Şercăianu rămân în arest | Ziarul Semnal de Buzau

Leave a Reply

Your email address will not be published.