Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese

Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese

Anghel Olteanu, primar UnireaAgenţia Naţională de Integritate () a constatat că primarul comunei Unirea se afla în conflict de interese administrativ în perioada 2008-2012.
Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a emiterii sau încheierii de către persoana evaluată a unor administrative sau juridice prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, se arată în documentul remis presei de către ANI.
Astfel, arată ANI, primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă întrucât, în perioada exercitării mandatului de al comunei Unirea (2008 – 2012), a exercitat calitatea de preşedinte în Comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director în cadrul Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria“, în urma căruia soţia acestuia a obţinut calificativul maxim, fiind angajată în funcţia de director (în calitate de director, soţia persoanei evaluate a obţinut venituri în cuantum de 21.432 lei).
De asemenea, precizează sursa citată, în calitate de reprezentant al primăriei comunei Unirea, Olteanu a încheiat două contracte între Primăria Unirea şi SC Runde Sall SRL ( în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic), pentru care, în perioada 5 decembrie 2008 – 15 aprilie 2009, Primăria Comunei Unirea a efectuat plăţi de 24.605 lei în beneficiul societăţii. Astfel, potrivit ANI, Anghel Olteanu a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1“.
Primarul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Alte articole similare

The post Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese appeared first on SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.