Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese

Cele mai citite

Anghel Olteanu, primar UnireaAgenţia Naţională de Integritate () a constatat că primarul comunei Unirea se afla în conflict de interese administrativ în perioada 2008-2012.
Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a emiterii sau încheierii de către persoana evaluată a unor administrative sau juridice prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, se arată în documentul remis presei de către ANI.
Astfel, arată ANI, primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă întrucât, în perioada exercitării mandatului de al comunei Unirea (2008 – 2012), a exercitat calitatea de preşedinte în Comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director în cadrul Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria“, în urma căruia soţia acestuia a obţinut calificativul maxim, fiind angajată în funcţia de director (în calitate de director, soţia persoanei evaluate a obţinut venituri în cuantum de 21.432 lei).
De asemenea, precizează sursa citată, în calitate de reprezentant al primăriei comunei Unirea, Olteanu a încheiat două contracte între Primăria Unirea şi SC Runde Sall SRL ( în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic), pentru care, în perioada 5 decembrie 2008 – 15 aprilie 2009, Primăria Comunei Unirea a efectuat plăţi de 24.605 lei în beneficiul societăţii. Astfel, potrivit ANI, Anghel Olteanu a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1“.
Primarul a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Alte articole similare

The post Primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, în conflict de interese appeared first on SEMNAL – Stiri din Ilfov, Prahova, Dambovita, Buzau, Ialomiţa, Calarasi, Giurgiu, Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie