Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit din cauza infectării cu COVID-19

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit din cauza infectării cu COVID-19

Joi dimineaţa, primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viaţă.

Acesta, în urma unor complicaţii apărute după infectarea cu virusul Sars-Cov-2, era internat la Spitalul Colentina.

Ion Aliman fusese confirmat cu COVID-19, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal.

Apoi, la cererea rudelor, Ion Aliman a fost transferat la Spitalul Colentina din București.

Primarul a ajuns în spital după ce analizele au relevat că s-a infectat cu SARS-CoV-2. Boala a debutat cu o stare de rău pe care acesta a simțit-o la sfârșitul săptămânii. La început, a crezut că este o simplă răceală, astfel că nu a făcut altceva decât să aștepte pentru a vedea cum evoluează.

„Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când te prinde curentul. Duminică am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a… Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu toată săptămâna până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine”, povestea Ion Aliman pentru adevarul.ro.

Chiar și așa, primarul din Deveselu afirma că nu s-a gândit niciun moment că ar putea fi infectat cu noul coronavirus: „Nici pomeneală, dar testul tot l-am făcut… Era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură. Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1 – 37,2”.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie candida pentru al treilea mandat.

Din primele informații, acesta avea diabet și suferise un transplant renal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.