Primarul comunei Cernăţeşti, reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă

Data:

Primarul comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri, 21 spre 22 mai, pentru infracţiunea de ucidere din culpă după ce a provocat un accident mortal pe raza localităţii Potoceni.

inchisoare-penitenciar-inchisoare-gratii

Primarul comunei Cernăteşti a acroşat două tinere de 14 şi, respectiv, 15 ani, aceasta din urmă decedând la spital.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, a rezultat că în timp ce conducea un autoturism pe DJ 203 K, primarul Valerică Şercăianu s-a angajat în depăşirea unui autoturism care la rândul său depăşea o altă maşină. În urma impactului dintre cele două autoturisme, maşina primarului a părăsit partea carosabilă şi a acroşat două adolescente după care s-a lovit de un stâlp de la reţeaua electrică. Tânăra în vârstă de 15 ani a fost dusă în stare critică la Spitalul Judeţean Buzău unde a murit.

Primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost testat cu aparatul Drager care a indicat o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, comisarul şef Florina Crucianu, „poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva conducătorului auto în vârstă de 41 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

AGERPRES

Articolul precedent
Articolul următor

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

În comuna Poboru a izbucnit un incendiu de vegetație uscată ce a afectat aproximativ 30 de hectare

În comuna Poboru, aproximativ 30 de hectare de vegetație...

Sunt peste 1.000 de urşi în Argeş

Moartea violentă a tinerei atacate de un urs în...