Primăriile prahovene au decontat lucrări imaginare de milioane de lei

Cele mai citite

Conform raportului efectuat de controlorii financiari, zeci de primării din judeţul Prahova au efectuat plăţi către constructori pentru servicii neefectuate.

Potrivit Camerei de Conturi Prahova, cel mai mare prejudiciu s-a constatat la Primăria Mizil, unde au fost constatate cheltuieli nelegale în valoare de 887.000 lei, ca urmare a decontării unor lucrări de investiţii şi reparaţii neefectuate. Şi la Păcureţi, s-au efectuat plăţi ilegale în sumă de 414.000 lei prin decontarea unor cantităţi de lucări mai mari decât cele executate, dublarea unor articole de deviz şi nerespectarea procesurile de procurare pentru unele materiale.
Primarii din Călugăreni şi Gornet-Cricov au plătit pentru lucrări fictive de reabilitare a drumurilor.
Din fondurile primite de la bugetul de stat, reprezentanţii Primăriei Surani au plătit suma de 118.000 lei pentru lucrări neexecutate la obiectivul „Construirea terenului polivalent pentru sport şi instalaţie nocturnă de iluminat”, investiţie din care, la data realizării auditului, era realizată numai operaţiunea de nivelare a terenului. Tot la Surani, din aceeaşi sursă, au fost plătite lucrări neexecutate pentru construirea şi reconstruirea unor punţi pietonale în sumă de 186.000 lei şi lucrări neefectuate pentru realibilitarea şi modernizarea unor drumuri locale în valoare de 33.000 lei.

„În ceea ce priveşte terenul de sport, după organizarea licitaţiei au fost depuse contestaţii şi din această cauză, ordinul de începere al lucrărilor l-am dat foarte târziu, în decembrie. Am luat materialele de construcţie în custodie, iar după două zile a început să ningă şi nu s-a mai putut lucra. Acesta a fost un risc pe care mi l-am asumat pentru că altfel trebuia să dăm banii înapoi la Guvern şi nu se ştie dacă mai apucam să facem terenul de sport.”, a declarat Marcela Cornea, primarul comunei Surani, pentru Adevarul. Prejudiciul adus statului a fost în sumă totală de peste 3.000.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Energia întunecată, una din marile enigme ale universului

Energia întunecată este o forță misterioasă care pare să impingă galaxiile în departare unul de celălalt și care reprezintă...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img