Primarii olteni se luptă singuri cu urgia albă

Cele mai citite

Dacă în alte localităţi din ţară primarii cer ajutoare peste ajutoare, ba pentru deszăpezire, ba pentru ajutorarea bătrânilor şi familiilor nevoiaşe, primarii olteni încearcă pe cont propriu să se descurce cu urgia albă. Majoritatea dintre primăriile oltene, din toată sărăcia, au achiziţionat utilaje de deszăpezire, pe care acum le folosesc zi şi noapte, numai să nu fie probleme de circulaţie.

Iată ce declară o parte dintre primarii olteni.
Eugen Stănia, Dăneasa: „Am cumpărat un tractor cu lamă şi acţionăm de când a început să ningă pe toate drumurile din localitate pentru ca locuitorii noştri să nu aibă de suferit. Din păcate nu avem angajat la primărie un şofer pentru acest tractor, astfel că eu a trebuit să mă urc pe utilaj şi să curăţ zăpada. La ora actuală nu avem şi nici nu am avut nici măcar o uliţă pe care nu se poate circula. Nimeni din cei 4.000 de locuitori nu are probleme cu hrana, căldura sau de altă natură“.

 

Paul Văle, Stoeneşti: „Avem utilajele noastre achiziţionate de primărie, avem şofer, am descongestionat toate drumurile şi nu sunt probleme de circulaţie. Am avut câteva probleme sociale, cum e cazul unei bătrâne de 80 de ani căreia i-am dus mâncare, apa şi lemne de foc. De asemenea am asigurat cazarea într-un dispensar dezafectat a unui bărbat cu piciorul rupt, căruia îi i se prăbuşise acoperişul de la casă pe el. Îl monitorizăm zilnic, îi facem focul şi îi ducem mâncare. Am mai ajutat şi un maghiar căsătorit aici, pe care socrii săi l-au dat afară din casă împreună cu soţia şi copilul. I-am amenajat o cameră într-o clădire de lângă stadion, le-am dus mâncare, lemne de foc şi tot ce le mai trebuie pentru a avea strictul necesar“.
Nicolae Barbu, Morunglav: „Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru ca drumurile să nu se blocheze. Avem utilajele noastre cu care am deszăpezit toate drumurile. Nu avem probleme cu bătrâni sau familii nevoiaşe. Toţi s-au aprovizionat din timp cu lemne şi cu tot ce le trebuie pe timp de iarna. Au fost mereu ierni grele şi oamenii ştiu ce-i aşteaptă. E bine că a nins şi, slavă Domnului, că nu sunt probleme aşa de grave ca în Buzău sau în Vrancea“.
Ion Ciocan, Osica de Sus: „Nu avem utilaje de deszăpezire, însă avem un băiat care ne ajută cu tot ce trebuie şi nu am avut nici o problemă cu drumurile. Acum, pentru că bate vântul ne-am postat în satul Tomeni să nu se strângă nămeţii de zăpadă pe drum. Nu avem probleme nici cu persoane singure sau nevoiaşe. Îmi pare rău pentru cei din judeţele Moldovei, dar păcatul e al celor care au tăiat pădurile. Dacă schimbăm ceea ce a lăsat Dumnezeu, uite ce se întâmplă! Mai devreme sau mai târziu toate se pot întoarce împotriva noastră sau împotriva celor nevinovaţi!“
Georgiana Leulescu Raicu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Madeira, perla Atlanticului

Insula Madeira, situată în mijlocul Oceanului Atlantic, se remarcă prin peisajele sale spectaculoase, istoria bogată și atmosfera relaxată. Acest...

Alte articole din aceasta categorie