Primăria Buzău are în plan edificarea unui aquapark cu o valoare estimată de 171 de milioane de lei

Cele mai citite

Planurile Primăriei Buzău pentru transformarea vechiului ștrand al municipiului în primul aquaparc al orașului urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2024. Autoritățile locale au deja un proiect în lucru și sunt în căutarea surselor de finanțare necesare. Proiectul a trecut deja de etapa de aprobare a studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici.

Valoarea totală a proiectului de investiții se ridică la 171 de milioane de lei, cu TVA inclus, din care 62 de milioane de lei cu TVA vor fi acoperiți din bugetul Primăriei Buzău. Această sumă va fi destinată în principal amenajărilor exterioare (aquapark în aer liber), în timp ce finanțarea pentru amenajările interioare (aquapark acoperit) va fi căutată ulterior de către autorități.

Proiectul de hotărâre aprobat recent de Consiliul Local Buzău are în vedere dezvoltarea unei zone de agrement reprezentative și moderne, în armonie cu mediul înconjurător și cu elementele naturale din zonă. Complexul propus va include două funcțiuni principale: agrement (aquapark acoperit și aquapark în aer liber) și spațiu verde dedicat construcțiilor decorative și utilitare.

Proiectul se concentrează pe integrarea elementelor naturale, cum ar fi apa, vegetația și lumina, în compoziția arhitecturală complexă, astfel încât să se încadreze armonios în Parcul Tineretului.

Aquaparcul va ocupa o suprafață de aproape 12.000 de metri pătrați și va fi împărțit în opt zone de divertisment cu funcții și suprafețe diferite. De asemenea, va exista o zonă specială cu o pardoseală cauciucată, în suprafață de 593,58 de metri pătrați. În cadrul aquaparcului în aer liber, se va amenaja o zonă pentru restaurante mobile de tip food trucks, cu mese și scaune sub umbrare pe o suprafață de 555,60 de metri pătrați.

De asemenea, sunt prevăzute ample zone de parcare și circulație auto pentru 100 de autovehicule, cu o suprafață de 2.477,33 metri pătrați, precum și spații destinate containerelor sanitare și vestiare cu o suprafață de 462,54 metri pătrați. În ceea ce privește zona pietonală, aceasta va include alei, trepte și rampe, ocupând o suprafață de 796,37 metri pătrați.

Ultimele articole

Legenda boxului: Mike Tyson

Cu o carieră impresionantă în ring și o personalitate care a captivat milioane de fani din întreaga lume, Mike...

Castelul Bran: păstrătorul legendei și mărturia istorică

Situat în inima României, în județul Brașov, Castelul Bran reprezintă nu doar o bijuterie arhitecturală ci și un loc...

Epoca inchiziției spaniole: o privire în profunzime asupra trecutului întunecat

Inchiziția spaniolă a fost un episod semnificativ din istoria Spaniei, care a avut loc în principal în perioada medievală...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ