Primaria Borcea a reusit infiintarea unei perdele forestiere de 10.000 de puieti

Date:

Primaria Borcea
Primaria Borcea

Vineri, 12 noiembrie, la sediul primariei comunei Borcea a avut loc o intalnire a primarilor din judetul Calarasi, cu participarea prefectului judetului Calarasi, domnul Niculae Enciu, pentru analiza „Exemplelor de bune practici privind infiintarea perdelelor forestiere de protectie a campului“.

In decursul mai multor ani, atat primarul comunei Borcea, Marcel Zagarin,  cat si alti primari din judet, dar si Prefectura Calarasi au facut numeroase demersuri catre Ministerul Mediului si Padurilor pentru aprobarea studiilor de fezabilitate privind introducerea judetului Calarasi printre beneficiarii infiintarii unor perdele forestiere de protectie a campului. Din cauza lipsei fondurilor acest lucru nu s-a realizat pana in prezent, fapt care a determinat agentii economici si agricultorii din judet sa caute solutii care sa implice cat mai putin partea financiara a statului.

De asemenea, intalnirea a mai avut ca scop si dezbaterea mai multor solutii propuse, si transmiterea lor mai departe la Ministerul Mediului si Padurilor pentru solutionare.

Primarul comunei Borcea, Marcel Zagarin, a declarat pentru publicatia „Semnal de Ialomita si Calarasi“: „Actiunea de infiintare de perdele forestiere de protectie a campului am inceput-o in urma cu trei ani. Atunci, am reusit sa plantam 5.000 de puieti de salcam, iar pana acest moment avem plantati un numar de 10.000. Planul nostru este sa plantam in jur de 50.000 de pomi, dar sa vedem cand vom reusi sa finalizam proiectul propus in acest sens. Eu sper ca in curand!“.

De mentionat este si faptul ca la actiunea organizata de primaria Borcea au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Mediului si Padurilor, reprezentanti ai Directiei Silvice Calarasi, Asociatiei Agricole a Comunelor Calarasi si 11 primari ai comunelor din judetul Calarasi. De asemenea, fiecare invitat prezent la eveniment a avut ocazia sa planteze cate un pom.

Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...